TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miraç Kandili 2024 Ne Zaman Zuhur Edilecek? Miraç Kandili Namazları Nasıl Kılınır?

Miraç Kandili 2024 yaklaşıyor. Senede bir kutlanan Miraç'ta ibadet etme fırsatı yakalayacak vatandaşlar bu özel günü kaçırmak istemiyorlar. Peki Miraç Nedir? Miraç Kandili Namazı Nasıl Kılınır? gibi merak edilen soruların yanıtı haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
Miraç Kandili 2024 Ne Zaman Zuhur Edilecek? Miraç Kandili Namazları Nasıl Kılınır?

Müslümanlar için kutsal günlerden biri olan Miraç Kandili, her yıl İslam takvimine göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılında Miraç Kandili'nin hangi tarihe denk geldiğini öğrenmek isteyenler için bu yılın takvim bilgilerine göz atabiliriz.

Miraç Kandili Ne Zaman?

Miraç Kandili, İslam aylarının 27. gecesi olarak kabul edilen bir gecedir. 2024 yılında Miraç Kandili, miladi takvime göre 6 Şubat Salı gecesine tarihine denk gelmektedir. Bu mübarek gecenin özellikle oruç tutmak, dua etmek ve ibadetlerde bulunmak için büyük bir fırsat olduğuna inanılmaktadır.

namaz

Miraç Kandili Namazları Nasıl Kılınır? Hacet namazı ve tövbe istiğfar duası

Miraç Kandili 12 rekat hacet veya diğer tabiriyle nafile namazı iki rekatlar halinde kılınır. Her rekatında Fatiha ile başka bir Sure okuyarak iki rekâtta bir selâm vermeli, sonra 100 defa: “Sübhanallahi Velhamdülillahi Ve La İlahe İllallahü Vallahü Ekber” denir.

Bundan sonra ise 100 defa istiğfar ederek yüz defa da Salat ve Selam okunur.

Bu hususta rivayet edilen Hadis-i Şerifte şöyle buyurulmuştur: “Recep ayında bir gece vardır ki onda amel edene, yüz senelik haseneler yazılır. O, Recep’in bitmesine üç (gece) kaladır. Her kim o gecede on iki rekat kılar, her rekatta bir Fatiha ve Kur’an’dan bir Sure okur, her iki rekatta (oturup) teşehhüt okur ve sonlarında selam verirse, sonra yüz kere: سُبْحَانَ اللّٰهِ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ وَلٰا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَكْبَرُ (Okunuşu: Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber) ( Türkçe Meali::Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah'tan başka ilah yoktur, Allah en büyüktürdeyip, yüz kere de istiğfarda bulunur, sonra da Peygamber Efendimize yüz defa salat okursa; bu kişi dünyadan veya ahiretten dilediği herhangi bir hususta kendisi hakkında duada bulunursa, bir de sabah oruca niyet ederse, bir günah ile alakalı dua yapmış olmadıkça, gerçekten Allah-u Teala onun bütün dualarını kabul eder.”

miraç kandili namazı

Miraç Kandili Fazileti:

Miraç Kandili, peygamberimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği ve çeşitli peygamberlerle buluştuğu gece olarak kabul edilir. Bu sebeple Miraç Kandili, müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Gecenin faziletini anlatan pek çok hadis bulunmaktadır.

Bu hadisler ışığında Miraç Kandili'nde yapılan duaların ve ibadetlerin büyük bir sevapla karşılık bulacağına inanılır. Müslümanlar, bu özel gecede bolca dua etmeli, Allah'a yakınlaşma fırsatını değerlendirmelidirler.

Bu mübarek gece vesilesiyle, tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutlar, duaların kabul olmasını temenni ederiz.

miraç kandili 2024

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.