TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının öncülerinden ve duayen isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu'nun vefatı sanat dünyasında derin bir üzüntü yarattı. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Türker İnanoğlu için düzenlenen anma töreni, Türkiye'nin dört bir yanından sanat camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
Türk Sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının duayen ismi ve gösteri dünyasının öncülerinden biri olarak kabul edilen Türker İnanoğlu'nun vefatı sanat dünyasında derin bir üzüntüyle karşılandı. 88 yaşında hayata veda eden Türker İnanoğlu için kurucusu olduğu Tim Show Center’da düzenlenen anma töreni, Türkiye'nin dört bir yanından sanat camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Türker İnanoğlu cenaze töreni

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül gibi önemli isimlerin yanı sıra Türk sinemasının ünlü isimleri de katıldı. Eşi Gülşen Bubikoğlu, çocukları İlker İnanoğlu ve Zeynep İnanoğlu'nun yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Hülya Koçyiğit, Müjdat Gezen, Nuri Alço, Ali Sunal, Kerem Alışık, Cem Yılmaz gibi birçok ünlü isim, İnanoğlu'nu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Türker İnanoğlu

Törende yapılan konuşmalarda İnanoğlu'nun sinema dünyasına ve Türk kültürüne yaptığı katkılar vurgulandı. Damadı ve aynı zamanda gazeteci olan Cüneyt Özdemir, Türker İnanoğlu'nun sanat camiasına olan katkılarını ve hayatı boyunca sergilediği vefalı tutumu anlattı. İlker İnanoğlu ise babası hakkında duygusal bir konuşma yaparak onun mükemmeliyetçi yapısını ve sevgi dolu kişiliğini vurguladı.

Komedyen Cem Yılmaz da İnanoğlu ile ilgili şu anısını anlattı:

“1990’larda Meltem Cumbul bir talk show’s başlamıştı, beni davet etti. Mahalleden arkadaşlarını niye çağırıyorsun, tanıdık bildik birileri yok muydu demiş beni görünce. İlk öyle tanışmıştık. En çok seni seviyorum derdi kulise gelip. Ben de en çok beni seviyor zannediyordum, diğer meslektaşlarımdan duyduğuma göre birçok kişiyi seviyormuş. Burada sahneye çıkacak sanatçının yanına gelip ihtiyacınız var mı diye sorardı, bu beni etkilemişti. Keşke şimdi sorulsa, keşke bir Türker İnanoğlu daha olabilseydi.”

Türker İnanoğlu

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.