TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın ilk çeyreğinde otomobil satışlarında Fiat, Renault ve Ford liderlikte

"Ocak-Mart Döneminde En Fazla Otomobil Satışını Fiat, Renault ve Ford Gerçekleştirdi"

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
Yılın ilk çeyreğinde otomobil satışlarında Fiat, Renault ve Ford liderlikte

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında, 2023'ün aynı dönemine göre kayda değer bir artış görüldü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından derlenen verilere göre, bu yılın ilk çeyreğinde toplam pazar yüzde 25,2 büyüyerek 295 bin 519 adet olarak kaydedildi. Otomobil satışları yüzde 33,05 artışla 233 bin 389 adet, hafif ticari araç satışları ise yüzde 2,6 artarak 62 bin 130 adet olarak gerçekleşti.

Mart sonunda toplam satışlarda liderlik sıralamasında Fiat, Renault ve Ford markaları öne çıktı. Fiat, 39 bin 983 adetlik satışıyla ilk sırada yer alırken, Renault 36 bin 63 ve Ford 21 bin 751 adetlik satışlarla sıralamada kendilerine yer buldu. Volkswagen ve Toyota da önemli satış rakamları elde ederek dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldılar.

Otomobil satışları kategorisinde ise Renault, 32 bin 24 adetlik satışıyla liderlik pozisyonunda yer alırken, Fiat ve Chery takip etti. Hafif ticari araç satışlarında ise Fiat, 16 bin 91 adetle birinci sırayı alırken, Ford ve Volkswagen sıralamada önemli yerlere geldiler.

Listede yer alan 53 markadan Smart haricinde tüm markaların satış yaptığı gözlemlendi. Yeni nesil yerli otomobil TOGG'un teslimatları ilk çeyrekte 4 bin 145 adet olarak gerçekleşirken, Tesla'nın satışları 375 adetle sınırlı kaldı.

Ayrıca, lüks otomobil segmentinde de bazı markaların dikkat çeken satış rakamları elde ettiği görüldü. İlk çeyrekte DS, Porsche, Lexus gibi markalar önemli satış rakamlarına ulaştılar.

Hafif ticari araç segmentinde de Fiat, Ford, Volkswagen gibi markaların öne çıktığı belirtildi. Citroen ve Renault da listenin dikkat çeken markaları arasında yer aldılar.

En Fazla Otomobil Satışı gerçekleştirilen araba markaları Fiat, Renault ve Ford

(GRAFİK:AA)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.