TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy verme işlemi sona erdi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimler 17.00 itibariyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
Oy verme işlemi sona erdi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi tamamlandı. Bu saatten sonra gelen seçmen oyunu kullanamayacak.

Seçimde İlk Sayım Belediye Başkanlığı Pusulaları İle Başlayacak

Türkiye genelinde seçimde, büyükşehirlerde ve diğer illerde sırasıyla hangi oyların sayılacağı belli oldu. Geçerli bir oy pusulasının zarftan çıkması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.

Detaylar: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, seçimlerde büyükşehirlerde ve diğer illerde farklı sıralamalarla oy pusulalarının sayımı gerçekleştirilecek. Büyükşehirlerde öncelikle büyükşehir belediye başkanlığı pusulaları, ardından belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık oyları sayılacak. Diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayımı yapılacak.

Geçerli bir oy pusulasının zarftan çıkması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek. Seçimle ilgili haber ve tebliğlerin yayınlanmasıyla ilgili olarak, radyolar ve diğer yayın organları, YSK tarafından belirlenen kurallara uygun olarak 18.00'e kadar haber, tahmin ve yorum yapamayacak. Ancak YSK tarafından verilen haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.