TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yerel Seçimler

İLKHABER-Gazetesi - Yerel Seçimler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yerel Seçimler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı’ya, müteahhitlerden destek sözü Haber

Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı’ya, müteahhitlerden destek sözü

Yerel seçimlerde Yüreğir Belediye Başkanı olan Ali Demirçalı’ya Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) ve federasyona bağlı derneklerin yönetim kurulu üyeleri tarafından destek sözü verildi. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, (DAİMFED) Yönetim Kurulu üyeleri, AYAMDER Yönetim Kurulu üyeleri ve AKAMDER Yönetim Kurulu üyeleri, göreve yeni seçilen Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, aynı zamanda DAİMFED Genel Başkan Vekili olan Başkan Ali Demirçalı ’nın, Yüreğir’de Belediye Başkanı seçilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Ali Demirçalı ile sürekli istişare içerisinde olacaklarını belirten Karslıoğlu, “DAİMFED olarak Başkan Demirçalı’ya tüm desteği vereceğiz. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucunda kazanan Yüreğir ve Yüreğir halkı olacak. Sayın Başkanımızın bilgi, birikim ve tecrübesiyle Yüreğir çok önemli bir cazibe merkezi olacağına inancımız tam. Başkanımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  şunları kaydetti: “Üyesi ve yetkilisi olduğum DAİMFED in desteğini seçim sürecinde hep hissettim. Bu anlamda başta DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve tüm DAİMFED ailesine destekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca önümüzdeki çalışma sürecinde sektörün tüm temsilcilerinin bir çatı altında toplandığı DAİMFED in Yüreğir ilçemizde yatırım ve kalkınma olarak katkılarını göreceğimize inanıyorum. Belediye olarak başta İmar olmak üzere biran önce kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm çalışmalara başlamak istiyoruz. Bu doğrultuda yakın zamanda çalışmalarımız meyvelerini vermeye başlayacaktır.”

CHP'li belediye başkanları Ata'nın huzurunda Haber

CHP'li belediye başkanları Ata'nın huzurunda

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) belediye başkanları, Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katılmak üzere gittikleri Ankara'da Ata'nın huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve her iki kentin CHP’li belediye başkanları, diğer belediye başkanları ve il yöneticileri Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. CHP’li heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen CHP’liler ardından 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşması ile başlayan Yerel Yönetimler Çalıştayı parti genel merkezinde gerçekleşti. Çalıştay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşması ile başlarken, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de birer konuşma yaptı. Genel Başkan Özel’den teşekkür CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalıştay’ın açılışında yaptığı konuşmasında; “Partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapabilmemiz için en kötü günde bu partiye sahip çıkanlara, en zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.  “Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun” Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik. Seçimleri Türkiye İttifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik” diye konuştu.   Çalıştay’da belediyeler ve il örgütleri arasında çalışma dinamiklerinin tartışılmasının ardından, ‘Geçmişten Geleceğe CHP Belediyeciliği’ ve ‘Uzmanların Gözünden Yeni Dönem Türkiye Siyaseti ve CHP Belediyeciliği’ başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.

CHP'li Başkan, sığınmacıların ruhsatsız işyerlerini kendi elleriyle mühürledi Haber

CHP'li Başkan, sığınmacıların ruhsatsız işyerlerini kendi elleriyle mühürledi

CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal, yerel seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek kentte ruhsatsız iş yeri açan sığınmacıların iş yerlerini kendi elleriyle mühürleyip faaliyetlerini durdurdu.  31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1977 seçimlerinden sonra birinci parti konumuna yükselerek kendisi açısından tarihi bir zafere imza attı. İktidardaki, Adalet ve Kalkınma Partisi ise yarışı ikinci sırada tamamlayarak 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim yenilgisi aldı. Türkiye genelinde CHP yüzde 37.8, AK Parti yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüzde 6.2, DEM Parti yüzde 5.7, MHP yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in katılım oranını yüzde 78 olarak açıkladığı yerel seçimlerde CHP birçok ilde yarışı önde tamamladı. CHP'nin kazandığı kentlerden biri de Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal Belediye Başkanı seçildi. CHP'nin ilk kez Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nı kazandığı kentte, Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı oldu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı CHP'li Burcu Köksal, yerel seçimden önce verdiği bir sözü yerine getirerek, kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Köksal, konuyla ilgili sosyal medya mesajında "Sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz" ifadesi kullandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, sosyal medya hesabından kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini zabıta eşliğinde mühürlediği bir video da paylaştı. İş yerlerinin ruhsatları olmadığı için mühürlendiğini aktaran Köksal, şu mesajları verdi: "Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz. Esnafımız kan ağlarken bu memlekette ruhsatsız bir şekilde işletme faaliyetinde bulunuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün Zabıta ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik.  Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan."

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin: Jakuzi meselesi değersiz kalacak Haber

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin: Jakuzi meselesi değersiz kalacak

İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki belediye başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Alper Yeğin, göreve geldikten sonra belediyenin lüks tasarımlarla dolu geçmişine ışık tutmaya hazırlanıyor. Yeğin, AK Parti'den devraldıkları belediye binasındaki şaşırtıcı detayları kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Yeğin, özellikle dikkat çeken lüks başkanlık katıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu tasarımın önceki dönemdeki belediye başkanı İsmail Erdem tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. "Basında ve sosyal medyada yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak; Sayın Şeyma Döğücü döneminde Başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki Belediye Başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır" ifadeleriyle detayları açıklayan Yeğin, bu tasarımın kamu kaynaklarının israfı olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, Yeğin, "Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Saygılar..." şeklindeki mesajıyla da önümüzdeki günlerde kamuoyunu aydınlatacağını belirtti. Yeğin'in bu açıklamaları, Sancaktepe Belediyesi'nin geçmiş dönemdeki idari ve mali uygulamalarına dair yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kamuoyu, belediyenin harcamaları ve lüks tasarımlarıyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkmasını bekliyor. İSTANBUL'DA BELEDİYE BAŞKANLIK KATI TARTIŞMASI İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'i tebrik etmek için ziyaret ettiği sırada ortaya attığı iddialar, tartışma yarattı. İstanbul'un siyasi gündemine yeni bir tartışma konusu eklenmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'i tebrik etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ortaya attığı iddialar, yerel siyasette büyük yankı uyandırdı. Özkan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Sancaktepe Belediye Başkanlığı binasında bulunan başkanlık katında yaşanan lüksün boyutlarına dikkat çekerek, "AKP’nin kaybetmesi boşuna değil. Alper Yeğin’i tebrik etmek için Sancaktepe Belediyesi’ne gittim. Sancaktepe Belediyesi’nin başkanlık katı 6.000 m2, burada bir sürü dinlenme odası var, jakuzi (lüks banyo), yemek odası, 200 m2 mutfak var" ifadelerini kullandı. Ancak, bu iddialar eski belediye başkanı Şeyma Döğücü tarafından "iftira" olarak nitelendirildi. Döğücü, belediye başkanlık makamından canlı yayın açılmasını isteyerek, iddiaların asılsız olduğunu savundu. Önceki dönem belediye başkanı İsmail Erdem ise 2017 yılında yapılan katta, başkanlık makamı, toplantı-yönetim odası, halkla ilişkiler odası, misafir bekleme salonu, özel kalem odası, başkanlık danışman birim odaları, mescid ve 20 metrekare mutfak olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamalarla birlikte, tartışmaların boyutu daha da genişledi. Konuyla ilgili olarak yetkililer, iddiaların ve açıklamaların detaylı bir şekilde inceleneceğini ve kamuoyuna doğru bilginin sunulacağını belirtti. İstanbul'da siyasi arenada gerginliğin arttığı bu süreçte, belediye başkanlığı binalarının kullanımıyla ilgili tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

YSK, 1 il, 7 ilçe ve 3 belde seçimi için itirazlara karar verdi Haber

YSK, 1 il, 7 ilçe ve 3 belde seçimi için itirazlara karar verdi

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından siyasi partilerin itirazları Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) değerlendirilmeye devam ediyor. İtiraz süreci çerçevesinde yüksek seçim kurulu saat 14.00’te siyasi partilerin yapmış olduğu seçim itirazlarını değerlendirdi. Yaklaşık 2 saattir devam eden kurul toplantısında 1 il 7 ilçe ve 3 belde seçimlerine ilişkin yapılan itirazlarda karara varıldı. Değerlendirilen il ilçe ve beldeler de şu şekilde: “Zonguldak Nebioğlu Beldesi’nde CHP’nin yapmış olduğu ‘oyların tamamının yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Zonguldak Elvanpazarcık Beldesi’nde CHP’nin yapmış olduğu ‘sandıkların yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Tokat’ın Zile ilçesinde MHP’nin yapmış olduğu ‘oyların yeniden sayılması’ talebi reddedildi. Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayılması’ istemi reddedildi. Isparta’nın Atabey ilçesinde MHP’nin ‘ilçe belediye başkanlığı seçiminin iptaline karar verilmesi’ talebi reddedildi. Samsun Vezirköprü ilçesinde Yeniden Refah Partisi’nin ‘ilçe belediye başkanına verilen mazbatanın geri alınması istemi’ reddedildi. İYİ Parti’nin Samsun’un Bafra ilçesinde ‘seçimin iptal edilmesi’ istemi reddedildi. Siirt’in Eruh ilçesinde DEM Parti’nin ‘seçimlerin yenilenmesi ve oyların yeniden sayılması kararının verilmesi’ istemi reddedildi. Siirt’in Atabağ beldesinde DEM Parti’nin ‘seçimlerin yenilenmesine ve oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi’ talebi reddedildi. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin ‘belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ile yenilenmesine karar verildiği ve kararların kaldırılması’ talebi reddedildi. Kütahya’da CHP’nin ‘belediye Başkanlığı seçimine ilişkin geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde kararın kaldırılması’ talebi reddedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.