Konya’da sokak köpekleri tehlike saçıyor: Bir çocuk hayatını kaybetti, bir çocuk yaralandı

Konya’da sokak köpeklerinin saldırıları artıyor. Karatay ilçesinde 2 yaşındaki Rana El Selci'nin köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Beyşehir’de 13 yaşındaki bir çocuk köpekten kaçarken düşerek ağır yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2025 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2025 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
Konya’da sokak köpekleri tehlike saçıyor: Bir çocuk hayatını kaybetti, bir çocuk yaralandı

Konya’da sokak köpeklerinin saldırıları endişe yaratıyor. Karatay ilçesinde 2 yaşındaki Rana El Selci'nin sokak köpeklerinin saldırısında hayatını kaybetmesinin yankıları sürerken, Beyşehir ilçesinde de benzer bir olay yaşandı. 13 yaşındaki F.E.Ö., başıboş bir köpekten kaçarken dengesini kaybederek düştü ve kalça kemiğinde parçalı kırık tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

2 Yaşındaki Rana El Selci Köpeklerin Saldırısına Uğradı

Olay, Karatay ilçesi Başak Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte iftar için bir yakınlarına giden 2 yaşındaki Rana El Selci, sokakta oyun oynarken diğer çocuklardan ayrıldı. Bu sırada boş bir arazide yaklaşık 10 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Küçük çocuk ağır yaralı halde bulundu ancak sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası mahalle sakinleri büyük üzüntü yaşarken, mahalle muhtarı Ramazan Dayan, sokak köpekleri konusunda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

konya

Beyşehir’de 13 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

Konya’daki üzücü olayın ardından, Beyşehir ilçesinde de benzer bir olay yaşandı. 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi F.E.Ö., göl kenarındaki parkta dolaşırken sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, dengesini kaybederek düştü ve ağır yaralandı. Kalça kemiğinde parçalı kırık tespit edilen F.E.Ö., Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

konya sokak köpeği

Bakan Yerlikaya: “Sokak Hayvanları Toplanmalı”

Konya’daki olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Sokak hayvanları toplanmıyor. Bu görevi hakkıyla yapmayanlar var. Mış gibi yaparak süreci yönetemeyiz. Ya bu iş yapılacak ya da hukuki olarak gereğini yapacağız” dedi. Konya’ya müfettişlerin gönderildiğini belirten Bakan, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, belediyelerin sokak hayvanlarını toplama görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini ifade ederek, “31 büyükşehir belediyesi ve 50 şehirde bu konunun takipçisi olacağız. Ben de İçişleri Bakanı olarak sürecin her aşamasını kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.