TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Olağanüstü Kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum."

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı

SON DAKİKA: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti, yerel seçimlerde beklenen sonuçları alamayınca başarısızlık nedenlerini masaya yatırmaya devam ediyor. Seçim sonuçlarıyla birlikte olağanüstü kurultay kararı alan parti, Genel Başkan Meral Akşener'in aday olup olmayacağı konusunda merakla bekleniyordu.

Sonunda, Meral Akşener yazılı bir basın açıklamasıyla kurultayda aday olmayacağını açıkladı. "2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum." diyen Akşener, aday olacak kişilere başarılar diledi.

Mehmet Tolga Akalın adaylığını ilan etti

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ise adaylığını ilan etti ve "Yarışın içinde ben de varım." dedi.

Ancak, seçim sonrası parti içinde istifalar da yaşandı. Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan, İrem Yaman ise GİK üyeliğinden istifa etti. Parti içinden gelen eleştiriler de dikkat çekti. İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener'i başarısızlıkla suçlayarak parti yönetimine tepki gösterdi. Üçok'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz." ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Akşener’in seçim öncesi verdiği "Başarısız olursam gereğini yapacağım." sözlerini hatırlatarak, "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.