TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör örgütü PKK yandaşları Belçika'da Türklere ait işyerlerine saldırdı

Başkent Brüksel'in Heusden-Zolder bölgesinde nevruz kutlamalarından dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen malzemeler ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Türk asıllı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı caddede tur atarak işyerleri saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 13:24
Kaynak: Haber Merkezi

Başkent Brüksel'in Heusden-Zolder bölgesinde nevruz kutlamalarından dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bayraklar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Türk asıllı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı caddede tur attılar.

Türklerin tepkisi üzerine çıkan arbedede, bazı araçlar ateşe verildi ve olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, olayların yayıldığı Houthalen-Helchteren ilçesinde gruba tazyikli suyla müdahale etti.

Terör örgütü PKK yandaşları, Türklere ait iş yerleri, dernekler ve evlere saldırdılar. Bir caminin camlarını kırarak ve Ülkü Ocakları binasını ateşe vererek şiddet olaylarını tırmandırdılar.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, konvoya katılanların Türk asıllı bir vatandaşı darbettiğini belirterek, bu olayın provokasyon amaçlı olduğunu ifade etti. Gül, vatandaşları sükuneti korumaya davet etti.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans, olayların bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucunda başladığını ve polisin durumu kontrol altına aldığını aktardı. Polisin sabaha kadar devriye gezerek teyakkuzda kalacağını belirtti.

Fotoğraf: AA

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.