TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan'a yönelik saldırgan paylaşımına cevap verdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırgan paylaşımını kınadı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Katz'ın Erdoğan'a yönelik saygısız üslubu ve asılsız ithamlarının, İsrail'in Filistin'deki eylemleriyle ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çaba olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan'a yönelik saldırgan paylaşımına cevap verdi

Dışişleri Bakanlığı, terör devleti İsrail'in Refah'taki sivillerin yaşadığı kampa düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiğini kınadı. Açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırgan ve saygısız açıklamalarına da yanıt verildi.

dışişleri bakanı

Uluslararası mahkemede yargılanacaksınız!

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Katz'ın saygısız üslubu ve asılsız ithamlarının, İsrail'in Filistin'deki suçlarıyla ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çaba olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana 40 bine yakın Filistinliyi öldürdüğü ve dün gece Refah'taki çadır kampına yönelik saldırıda onlarca masum Filistinlinin barbarca katledildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, İsrail'in bu suçlarına ortak olan herkesin uluslararası mahkemelerde yargılanacağı vurgulanarak, Türkiye'nin adaleti ve Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceği ifade edildi.

yisrael katz

Refah'taki çadır kampına düzenlenen saldırıda en az 40 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) aldığı tedbir kararlarına da atıfta bulunuldu. UAD, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurması ve insani yardımları engellememesi gerektiğini bildirmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail savaş uçakları kampa en az 8 roketle saldırı düzenlemişti.

Yisrael Katz ne dedi?

"Soykırımla suçlanması gereken ise Kürt vatandaşlarını katleden, Kuzey Kıbrıs'ı işgal eden, insanlık suçları işleyen diktatör Erdoğan'dır "

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.