TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cansız bedeni bulunan Bekir Karasu kimdir?

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde kaybolan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun cansız bedenine ulaşıldı. 59 yaşındaki Karasu'nun ölümü bilim dünyasında derin üzüntü yarattı. Ölümü sonrası merak edilen Bekir Karasu kimdir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 14:44
Kaynak: İHA
Cansız bedeni bulunan Bekir Karasu kimdir?

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Bekir Karasu’nun kaybı, bilim dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Bir süredir kayıp ilanı ile aranan Prof. Dr. Karasu’nun cansız bedenine ulaşıldı. İşte, kariyeri ve biyografisi ile merak edilen Bekir Karasu hakkında detaylar:

Bekir Karasu Kimdir?

Bekir Karasu, 1965 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Konya Gazi Lisesi’nden mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü.) Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’ne girerek 1986 yılında iyi bir dereceyle lisans eğitimini tamamladı.

Eğitim Hayatı ve Akademik Başarıları

1988 yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı burslu öğrencisi olma hakkını kazanarak, 1989-1990 döneminde Sheffield Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından, 1990-1994 yılları arasında aynı üniversitenin Cam Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı.

Akademik Kariyeri

Kasım 1994’ten itibaren Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği görevine başlayan Karasu, Nisan-Ekim 1997 tarihleri arasında Japonya’da Seramik Gelişim Teknolojisi II adlı kursa katıldı. Anadolu Üniversitesi’ndeki uzun ve başarılı kariyerinin ardından Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim vermeye devam etti.

Son Yılları ve Kaybı

Prof. Dr. Bekir Karasu, son olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde görev yapıyordu. Bir süredir kayıp ilanı ile aranan Karasu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Karasu’nun ölümü, ailesi, öğrencileri ve bilim camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

Prof. Dr. Bekir Karasu, 59 yaşında hayata veda etti. Bilime ve eğitime olan katkıları, yetiştirdiği öğrenciler ve gerçekleştirdiği projelerle anılacak. Kendisinin akademik başarısı ve bilim dünyasına katkıları, onu tanıyanlar ve sevenler tarafından her zaman hatırlanacaktır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.