TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Yalçın Nutku kimdir?

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden ve Yeni Asya’nın ilk sağlık köşesi yazarlarından Dr. Sadullah Nutku’nun oğlu Prof. Dr. Mustafa Nutku vefat etti. Kullanıcıların merak ettiği Mustafa Yalçın Kutlu kimdir? Haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
Mustafa Yalçın Nutku kimdir?

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden ve gazetemiz Yeni Asya’nın ilk sağlık köşesi yazarlarından Dr. Sadullah Nutku’nun oğlu Prof. Dr. Mustafa Nutku vefat etti.
Yeni Asya’da da yazıları yayınlanan Mustafa Yalçın Nutku’nun cenaze namazı bugün ikindi namazı sonrasında İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde kılındı. 

Prof. Dr. Mustafa Yalçın Nutku, kimya profesörü. 1940, Ezine / Çanakkale doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi (1971), doçent (1978) ve profesör (1991) oldu. Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Van, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. İttihad, Yeni Asya, Zafer ve Köprü’de yazıları yayınlanan Mustafa Nutku’nun “Harika Sistemler Alemi / İnsan Vücudu, İnsan Kâinat ve Hakikat Üzerine Sohbetler” adlı eserleri yayınlanmıştı.

MUSTAFA NUTKU KİMDİR?

Risale Haber'de yazıları yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Nutku, 1940 yılında, babasının askerî doktor olarak vazifeli bulunduğu Ezine’de dünyaya geldi.Zarurî Bir AçıklamaDoktora öğrenimi de dahil, mektep tahsilinin tüm kademelerini İstanbul’da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü mezuniyeti ve bir müddet İstanbul’da bir Kolejde kimya öğretmenliğinden sonra, mezun olduğu fakültede kimya doktorasını yaparken Karadeniz Teknik Üniversitesinde asistanlıkla, üniversiteye girdi.

Doktora çalışmasını tamamladıktan sonra, doçentlik çalışması için İngiltere’ye gitti. 1969-1991 yıllarında Karadeniz Teknik Üniversitesinde, 1991-1997 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, akademik personel olarak çalıştı.

İstanbul’da bulunmasını gerektiren ailevî sebeplerle 8 Nisan 1997 tarihinde emekliliğini isteyerek, İstanbul’da ikamete başladı.Babam doktor Sadullah NutkuÜniversite hayatındayken ve daha sonra çeşitli görevlerini yapması yanında, İstanbul’da iki üniversitede, Trabzon, Konya, Adıyaman, Batman, Şırnak üniversitelerinde; İstanbul, Trabzon, Rize illeri ve onların bazı ilçe belediyelerinin kültür müdürlüklerinin, lise Müdürlüklerinin, STK yönetimlerinin davetleriyle çevre meseleleri, israfsızlık, enerji tasarrufu, ozon tabakası mucizesi, helal gıda, bazı meşrubat ve deterjanların zararları gibi mühim bilimsel ve güncel konularda konferanslar verdi.

Bir dergide “Helal Gıda Hatıraları” ana başlığı altında beş yıl müddetle 4-5 sayfalık yazıları ile helal gıdaya “hatıra üslubu” içinde dikkat çekti. İlgili mevzuat ve ilçe müftülüklerinin bilgileri ve izinleri ile, değişik tarihlerde İstanbul’daki bazı camilerde, cami cemaatlerine mühim güncel konularda Cuma vaazları da verdi. Çeşitli gazete, dergi ve web sitelerinde ilmî, imanî, içtimaî, ahlâkî yüzlerce fikir yazısı bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.