#Adana Ticaret Odası

İLKHABER-Gazetesi - Adana Ticaret Odası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Ticaret Odası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ATO Başkanı Bayram: Patentli ürünlerle Adana’nın uluslararası gücü artacak Haber

ATO Başkanı Bayram: Patentli ürünlerle Adana’nın uluslararası gücü artacak

Adana Ticaret Odası tarafından 2014 yılındaki başvuruyla Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından mahreç işareti verilerek tescillenen Adana Şalgamı için Avrupa Birliği Komisyonu'na yapılan Coğrafi İşaret başvurusu onaylandı. Adana Ticaret Odası’nda düzenlenen basın toplantısına ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, ŞALGAMDER Başkanı Selahiddin Nas, şalgam üreticileri ve basın mensupları katıldı. Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından başvurunun uygun bulunduğu ve üç aylık ilan sürecinin tamamlanmasının ardından Adana Şalgamının AB’de tescillenmesinin beklendiğini söyledi. Bayram, “32 Ülkeye ihracat yapan şalgam, Avrupa’da tescillendi” ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, yaptığı açıklamada sürece değinerek, “Şalgam bizim için çok önemli. Yüzde 95’i Adana’da üretilen şalgam, 32 ülkeye ihraç ediliyor. Adana’ya katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. 2014 yılında başvuru yaptığımız şalgam, 2020’de coğrafi işaret tescili aldı. 19 Nisan 2023’te Avrupa Patent Enstitüsü’ne başvuru yaptık ve 21 Kasım 2025 itibarıyla başvurumuz uygun bulundu. Bu, Avrupa Patent Enstitüsü’ne başvurumuzun kabul edildiği ilk ürünümüzdür. Ayrıca kebap, içli köfte, bici bici, karakuş tatlısı, taş kadayıf, halka tatlısı ve şırdan gibi geleneksel ürünlerimizin de patentleri bulunuyor. Yüksük çorbası, sıkma ve turunç içinde ürünlerimiz için de başvurumuz sürüyor. Patenti bize ait olan her ürün, ilimizin markasına sahip çıkmasını sağlıyor” şeklinde konuştu. Bayram, “Patentli ürünlerle uluslararası pazarda gücümüz artacak” ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram şalgamın ihracatının artacağını belirterek şunları söyledi: “Bugün 32 ülkeye ihracat yapıyoruz. Patent aldıktan sonra bu sayı hızla artacaktır. Patentli ürünlerimizi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü denetiminde üretiyoruz. Türkiye’de son zamanlarda gıda zehirlenmeleri artış gösteriyor. Bu belge sayesinde ürünler yılda iki kez denetime tabi tutuluyor.” Nas, “Şalgamın küresel pazarda görünürlüğü artacak” ŞALGAMDER Başkanı Selahiddin Nas, “Kadim lezzetlerimizden biri olan şalgam, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda coğrafi işaret tescili için uygun bulundu. Bu karar, ürünümüzün korunması ve bilinirliği açısından büyük bir adımdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda kültürel bir mirastır. Bu başarı, üreticilerimizin emeğini korurken şehrimizin gastronomi markasına da katkı sağlayacak. Tescil süreci tamamlandığında şalgamımız küresel pazarda daha görünür olacak, taklitlere karşı korunacak ve rekabet gücü artacak. ŞALGAMDER olarak şalgamın hak ettiği değere ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Şalgam sağlık açısından da oldukça önemli bir üründür” diye ifade etti.

Adana şalgamının tescil süreci tamamlandı Haber

Adana şalgamının tescil süreci tamamlandı

Adana Ticaret Odası tarafından 2014 yılında şalgama coğrafi işaret tescili almak için yapılan başvuru tamamlandı. Avrupa Patent Enstitüsü başvuruyu uygun bularak Adana şalgamının tescil sürecini onayladı. Adana'nın yöresel lezzetleri, coğrafi işaret çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tescillenmeye devam ediyor. Adana şalgamı için Adana Ticaret Odası tarafından 12 Aralık 2014 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan başvuru, 6 Mart 2020'de sonuçlanarak patent alındı. Kentin önemli lezzetlerinden biri olan şalgam için ticaret odası 19 Nisan 2023'te bu kez de Avrupa Patent Enstitüsü'ne uluslararası koruma altına alınmak üzere başvurdu. 21 Kasım 2025 tarihi itibarıyla Avrupa Patent Enstitüsü başvuruyu uygun bularak Adana şalgamının tescil sürecini onayladı. "Bu kadar uzun sürmesinin sebebi AB'nin şalgamı bilmemesi" Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şalgamın 2014 yılında başlayan tescil sürecinin başladığını belirterek, "2014 yılında başvuru yapmıştık. Bir hafta önce Avrupa Birliği başvurumuzu kabul etti. Aslına bakarsanız tescilini en kolay alacağımız ürün şalgam. Bu kadar uğraşmamızın sebebi, Avrupa'nın şalgamı bilmemesi. 1980'li yıllarda mahalle aralarında fıçılarda yapılırdı. Daha sonra ulusal boyuta ulaştı" dedi. Şu ana kadar tescil alınan 10 ürün olduğuna dikkat çeken Yücel, şöyle devam etti: "Tescil aldığımız ürünlerimiz; Adana kebabı, şalgam, içli köfte, analı kızlı, aşlama, bici bici, karakuş, taş kadayıf, halka tatlı ve şırdan. Ayrıca 3 bekleyen müracaatımız var. Adana sıkması, yüksük çorbası ve turunç reçeli de tescil için bekliyor. Şalgam, Adana için çok önemli bir içecek. Daha önce Adana dışına çıktığımız zaman hediye olarak şalgam götürürdük. Ama şu an şalgamımız her yerde var." "Kebap gibi almak isteyen işletmelere tescil vereceğiz" Şalgamın artık patentli ürün olduğu için tüm üreticilere ve satıcılara kebapta olduğu gibi belge vereceklerinin altını çizen Yücel, "Ürünlerin doğru koşullarda üretilip üretilmediğini denetleyeceğiz. Bizden belge alan Türkiye'nin bütün illerindeki işletmeleri denetliyoruz. Her patent aldığımız ürünü denetliyoruz. Şalgam artık herkesin evine girmeye başladı. Evlerimizdeki çoğu içecek yabancı ve asitli içecekler. Ancak şalgam, Türkiye'ye mal olmuş bir içecek. Belki de yarın Avrupa'da satışı başlayacak" diye konuştu.

Adana şalgamı, Avrupa sahnesine çıkıyor: Coğrafi İşaret Tescili yolda Haber

Adana şalgamı, Avrupa sahnesine çıkıyor: Coğrafi İşaret Tescili yolda

Türkiye’nin gastronomi haritasında özel bir yere sahip olan Adana şalgamı, yöresel lezzetleri sevenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Fermente bir içecek olan şalgam, sadece kendine özgü tadıyla değil, sağlık açısından sağladığı faydalarla da ön plana çıkıyor. Adana şalgamı, kırmızı pancar, havuç ve tuzlu suyun özel bir mayalama süreci ile hazırlanıyor. Uzun yıllardır Adana’da üretilen bu içecek, özellikle kebap ve diğer etli yemeklerin yanında sofraların vazgeçilmezi olarak biliniyor. Doğal fermantasyon süreci sayesinde probiyotik açısından zengin olan şalgam, sindirim sistemine de katkı sağlıyor. Adana’da üretim yapan yerel işletmeler, şalgam üretiminde geleneksel tariflere sadık kalarak kaliteyi ön planda tutuyor. Bölgedeki üreticiler, “Şalgamımızın tadı ve kalitesi, kullandığımız doğal malzemeler ve sabırlı fermantasyon sürecinden geliyor” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillenen Adana şalgamının dünya pazarında hak ettiği yeri alması da hedefleniyor. Turistler ve yöre halkı arasında popülerliği giderek artan Adana şalgamı, özellikle yaz aylarında serinletici ve ferahlatıcı bir içecek olarak tercih ediliyor. Uzmanlar, düzenli ve ölçülü tüketildiğinde bağışıklık sistemine destek olduğunu ve vitamin açısından zengin olduğunu vurguluyor. Adana'nın tescilli ürünleri arasında yer alan bu lezzet, Avrupa Birliği’nde de coğrafi işaret tesciline kavuşuyor. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından başvurunun uygun bulunduğu ve üç aylık ilan sürecinin tamamlanmasının ardından Adana şalgamının AB’de tescillenmesinin beklendiği duyuruldu. TÜRKPATENT ayrıca, “Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır himayelerinde, Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonuyla coğrafi işaretlerimizin dünyada korunması ve markalaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine de yer verdi. Öte yandan, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram ve ŞALGAMDER Başkanı Selahiddin Nas’ın konuyla ilgili olarak yarın Adana Ticaret Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

16. Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi ile ustalık belgesi sahiplerini buldu Haber

16. Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi ile ustalık belgesi sahiplerini buldu

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası iş birliğinde düzenlenen Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi, bu yıl da yoğun ilgi gördü. 16’ncısı gerçekleştirilen program, Adana Kebabı’nın doğru tekniklerle üretilmesi ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir eğitim platformu oldu. Eğitimde kursiyerlere et seçimi, Zırhla çekme, gramaj ve standartlar, şiş hazırlığı, kömür kullanımı, pişirme teknikleri ve sunum yöntemleri uzman eğitmenler tarafından uygulamalı olarak aktarıldı. Toplamda 12’si kadın olmak üzere 50 kursiyer, eğitimi başarıyla tamamlayarak ustalık belgesi almaya hak kazandı. Törende belgeler; ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Meclis Başkanı İsmail Acı, Meclis Başkan Yardımcısı Kerem Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Bozan, Meclis Üyeleri Ayhan Şirin, Nuri Özbakır, Erol Mercimek, Mert Özkan ve Özender Güvenç, ATO Genel Sekreteri Barış Gökhan Topal ile Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan tarafından takdim edildi. Bu yılki eğitimin dikkat çeken bir diğer detayı, ATO Meclis Üyeleri Niyazi Sertkalaycı ve Mehmet Yılmaz’ın da eğitime katılarak ustalık belgesi almaya hak kazanması oldu. “Adana kebabı ve şalgamı gurur kaynağımız” Belge töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, coğrafi işaretin bölge tanıtımındaki önemine değinerek şunları söyledi:“Gıda bizim için stratejik bir alan ve özellikle coğrafi işaretli ürünümüz olan Adana Kebabı, Odamızın gurur kaynaklarından biri. Bu yıl da eğitimimizi başarıyla tamamladık. Kebabın yanına şalgam yakışır. Adana Şalgamı’nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldık. Bu başarı hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Eğitimin ticarete dönüşen güzel işlere vesile olmasını diliyorum.” Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan, “Adana Kebabı’nın coğrafi işaretle tescillenmesi büyük bir kazanım. Bu standartların korunması amacıyla ATO ile birlikte eğitimleri sürdürüyoruz. İki günde kebap ustası yetiştirilmez ama kursiyerler tüm püf noktalarını öğreniyor. Eğitimlere restoran çalışanları, ustalar, usta yardımcıları ve bu alanda ticari faaliyette bulunanlar katılıyor. Evinde doğru şekilde Adana kebabı yapmak isteyenler bile büyük ilgi gösteriyor” diye ifade etti.

ATO ve Esnaf Odası'ndan Adana kebabının tescilli lezzeti için ustalık eğitimi verildi Haber

ATO ve Esnaf Odası'ndan Adana kebabının tescilli lezzeti için ustalık eğitimi verildi

Adana'nın simgesi haline gelen ve coğrafi işaretle tescillenen Adana kebabının, aslına uygun lezzet ve özellikleriyle gelecek nesillere aktarılması amacıyla kentte özel bir eğitim programı hayata geçirildi. Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi", ATO Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nda gerçekleştirildi. ZIRHTAN SUNUMA UYGULAMALI DERS Eğitim programında kursiyerlere, gerçek bir Adana kebabının üretim süreçleri en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Uzman eğitmenler; kebabın lezzetini belirleyen etin seçimi ve hazırlanması, etin geleneksel yöntemle zırhla kıyılması, şişe saplanması, doğru ateşte pişirilmesi ve sunum tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Ayrıca kebabın yanında servis edilen salatanın hazırlık aşamaları da eğitim kapsamında yer aldı. Teorik ve pratik anlatımların ardından pişirilen kebaplar, katılımcıların tadımına sunuldu. ŞEFİK ASLAN: "TEK BİR STANDARTTA ÜRETİLMELİ" Programın amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan, kebabın standartlarının korunmasının önemine değindi. Aslan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Adana kebabının ülkemizde ve dünyanın her yerinde tek bir standartta üretilmesi, sunulması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ATO ile müşterek şekilde bu eğitimleri yürütüyoruz. İki günde kebapçı ustaları yetiştirilmez ama püf noktalarını öğreniyorlar." 50 KURSİYER SERTİFİKA ALACAK Eğitime katılım profilinin geniş bir yelpazeye yayıldığı belirtildi. Restoran çalışanları, ustalar ve usta yardımcılarının yanı sıra bu alanda ticari faaliyet yürütenler ve evinde doğru teknikle kebap yapmak isteyen vatandaşlar da programa ilgi gösterdi. Eğitimi tamamlayan 50 kursiyerin, yarın düzenlenecek törenle sertifikalarını alacağı bildirildi.

Adana’nın yatırım ve kalkınma öncelikleri Bakanlıklar nezdinde ele alındı Haber

Adana’nın yatırım ve kalkınma öncelikleri Bakanlıklar nezdinde ele alındı

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram liderliğindeki Adana heyeti, şehrin öncelikli sorunları, yatırım programları ve beklentilerini Ankara’da Bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirilen görüşmelerde paylaştı. Bürokrasi, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Ziyaretlerde, Adana’nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeler ele alınırken, şehir adına ortak bir vizyonun güçlendirilmesi hedeflendi. Otoyol, hızlı tren ve tarım projeleri değerlendirildi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı toplantılarında otoyol bağlantıları, yeni otoyol ve hızlı tren projeleri ile Doğu Akdeniz Konteyner Limanı bölgesindeki çalışmalar değerlendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı temaslarında tarımsal üretimi artıracak projeler ve Çukurova Basınçlı Sulama Sistemi ele alınırken, TOBB ziyaretinde ise Adana’nın sanayi ve ticaret potansiyelini güçlendirecek yatırım fırsatları ve iş birliği alanları üzerinde duruldu. “Ortak akıl ile Adana’nın önceliklerini masaya yatırdık” Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, yapılan temasların şehir adına son derece verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’nın girişimleri ile tüm paydaşların aynı masa etrafında birleşmesi Adana’nın özlemi ve şahsımın her platformda dile getirdiği konudur. Bir kentin kaderini belirleyen en kritik karar alma süreçlerinin ortak akılla masaya yatırılmasının etkisi en kısa sürede görülecektir. Birlikte düşünmek, birlikte başarmak adına Adana olarak güçlü bir birliktelik ruhuyla Ankara’da önemli temaslar gerçekleştirdik. Ulaştırmadan tarıma, sanayiden ticarete kadar pek çok konuda şehrimizin önceliklerini, beklentilerini ve çözüm önerilerini paylaştık. Bakanlıklarımızın ve TOBB’un desteğiyle Adana’nın ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak önemli adımların atılacağına inanıyoruz. Bu birlikteliğin sağlanmasında öncü olan tüm siyasetçilerimize STK’larımıza, yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” Başkan Bayram, “Amacımız; Adana’yı üretim, ticaret, sanayi ve lojistikte Türkiye’nin en güçlü şehirlerinden biri haline getirmek. Bu doğrultuda ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Adana İş dünyasının beklentileri Ankara’da paylaşıldı Başkan Bayram, ziyaretlerin sonunda gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, Adana iş dünyası adına sürdürülen bu verimli iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini ifade etti.

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı Haber

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı

Adana Ticaret Odası (ATO) heyeti, 22-27 Eylül 2025 tarihleri arasında İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen PPMA Total Show 2025 Fuarı ve Londra’da gerçekleştirilen resmi temaslar kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Adana iş dünyasının küresel pazarlardaki etkinliğini artırmaya yönelik güçlü adımlar attı. ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Haştaş, Aziz Kaya, Sayman Üye Mustafa Yazdıçutan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Yılmaz, Fatih İspir, Vedat Gizer, Yusuf Çelik, Meclis Katip Üyesi Gizem Tuzcu, Meclis Üyeleri Utku Özalp, Ali Can Boğa, Refik Bayram, Eşref Çiçek ve Genel Sekreter Barış Gökhan Topal’dan oluşan heyet, fuar ve temaslarda ihracat, ithalat ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Avrupa’nın önde gelen endüstri fuarlarından biri olan PPMA Total Show 2025, ambalaj makineleri, otomasyon sistemleri, etiketleme teknolojileri ve robotik çözümler alanında sektör profesyonellerini bir araya getirdi. ATO heyeti, fuar kapsamında yapılan birebir iş görüşmeleri ve Avrupa İşletmeler Ağı iş birliğinde düzenlenen B2B etkinliklerle Adana iş dünyasının küresel pazarlara açılımını destekledi. Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 35 yabancı firma ile yapılan iş birlikleri, yıllık 7 milyon 480 bin ABD doları tutarında dış ticaret iş hacmi sağladı. Ayrıca güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren bir Türk firma, İngiltere’de şube açma kararı aldı. Katılımcı firmalara yönelik yapılan ankette ise %93,3 oranında memnuniyet elde edildi. “Yeni iş birlikleriyle Adana küresel pazarda güçlenecek” ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Haştaş, ziyaretin bölge için stratejik önemine değinerek,
“Bu ziyaret, Adana’nın üretim kapasitesini uluslararası ölçekte tanıtmak, ihracat potansiyelini artırmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek adına kritik bir adımdır. Yapılan temaslar, bölgemizin küresel ticarette daha güçlü bir aktör olmasına katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Fuarın ardından Birmingham Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirilen görüşmelerde, iki oda arasında uluslararası projelerde ortak çalışmalar yürütülmesi, üyelerin karşılıklı desteklenmesi ve ticaret heyetlerinin organize edilmesi konularında anlaşmaya varıldı. Ziyaret süresince ATO üyeleri arasında tecrübe paylaşımı, ortak sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve İngiltere’deki iş çevreleriyle yeni ilişki ağlarının kurulması sağlandı. İngiltere Büyükelçiliği Uluslararası Ticaret Ofisi’nin desteklediği program kapsamında Londra’da da stratejik temaslar gerçekleştirildi. ATO heyeti, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Ticaret Müşaviri Gözde İnaneri Bakıcı ile görüşerek Birleşik Krallık’ın yatırım ortamı ve Brexit sonrası ticaret stratejileri hakkında bilgi aldı. Heyet ayrıca Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) ile iş birliği anlaşması imzalayarak Adana iş dünyasının İngiltere pazarına erişimini kolaylaştıracak adımlar attı. Haştaş, İngiltere’de yürütülen temasların Adana ve Çukurova iş dünyasının uluslararası bağlantılarını güçlendireceğini, ihracat kapasitesini artıracağını ve bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağını vurguladı.

Adana’nın kalkınması için kurumlar arası iş birliği artıyor Haber

Adana’nın kalkınması için kurumlar arası iş birliği artıyor

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), kentin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek ve ortak akılla kalkınma sağlamak amacıyla başlattığı birlik çağrısına, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) tam destek verdi. AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan’ın öncülüğünde gerçekleşen görüşmelerde, “Adana’nın potansiyeli ortak hareketle güçlenebilir” mesajı verilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve kent dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiği vurgulandı. AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, “Bir ve beraber olmalıyız. Bizi bir arada tutan en önemli özelliğimiz, aynı değerlere sahip olmamızdır. Bu değer Adana’dır. Bu değerimize sahip çıkmak güç katmak geleceğimiz adına şarttır. Etki gücümüzün daha da artması, hedef birliğinin sağlanması için bir ve beraber olunması gerekiyor. Bu tespitimiz sonucunda öylesine kronikleşmiş sorunlarla mücadele zamanıdır. Başlıca olanlar Kentin İmar sorunu, trafik ulaşım, kentleşme çarpıklığı, istihdamı sağlayacak teşvikler, tarım, hayvancılık, turizm endüstrisi, sağlık merkezleri kalitesi ve buna benzer daha birçok gelişme bekleyen sorunlarımız mevcut. Gelişmeler sağlamak çözüm odaklı adımlar atmak ve kentin dinamiklerini harekete geçirmekle mümkündür. STK’lar başta olmak üzere Belediye Başkanları, Milletvekilleri ile bir araya gelerek lobileri oluşturmak ivedilikle yapılmalıdır. Akabinde sorunu çözmek adına birlikte harekete geçmeliyiz” şeklinde konuştu. Bayram, “Adana'nın geleceği için elimizi taşın altına koyduk” ATO (Adana Ticaret Odası) Başkanı Yücel Bayram, “AYAMDER in bu girişimlerini önemsiyor ve sonuna kadar destekliyorum. Kurum olarak yerel seçimler öncesi kentin sorunlarıyla alakalı dosya hazırladıklarını ve seçimlere katılan tüm parti adaylarımıza sunduk. Pek netice alamazsak ta AYAMDER in hareketini ziyaretlerini desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Sonuç olarak Adana için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı ifade ediyorum” dedi. Kıvanç, “Adana'nın potansiyelini hep birlikte güçlendirebiliriz” ADASO (Adana Sanayi Odası) Başkanı Zeki Kıvanç açıklamasında; “Kurum olarak konumumuzda başarılıyız. Ancak elbette yeterli değil, kent yaşayanları olarak AYAMDER in sıraladığı problemler bizleri de dolaylı olarak etkileyen nedenlerdir. Adana'nın potansiyelini daha da güçlendirmek için tüm paydaşlarla yakın temas halinde olmaya hazırız. AYAMDER in hassasiyetini de değerli buluyor ve yanlarında olduğumuz ifade ediyoruz” diye ifade etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.