TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bahçeşehir koleji

İLKHABER-Gazetesi - Bahçeşehir koleji haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bahçeşehir koleji haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe Beko Maçı Ne Zaman oynanacak? Fenerbahçe Beko rakibi Kim Oldu? Haber

Fenerbahçe Beko Maçı Ne Zaman oynanacak? Fenerbahçe Beko rakibi Kim Oldu?

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-24 sezonu 18. hafta maçında Bahçeşehir Koleji ile karşılaşıyor. 27 Ocak Cumartesi günü (yarın) 20.30’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji ev sahipliğinde oynanacak mücadele beIN Sports tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Mehmet Şahin, Can Mavisu, Kerem Yılmaz hakem üçlüsü yönetecek.    Fenerbahçe Beko’da son durum Turkish Airlines EuroLeague’de 25 Ocak Perşembe günü Virtus Segafredo Bologna’yı konuk etti. Fenerbahçe Beko, rakibini 88-75 ile geçerek 23. maçında 14. galibiyetini elde etti. Takımda  Johnathan Motley 23, Scottie Wilbekin 15 sayı üretti.   Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde son olarak 21 Ocak Pazar günü Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Mücadeleden 93-63 galip ayrılarak 17. maçında 14. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko’da Sertaç Şanlı 17, Georgios Papagiannis 14, Johnathan Motley 12 sayı buldu.   Fenerbahçe Beko’da Metecan Birsen, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre, Tarık Biberovic, Nate Sestina ve Yiğit Hamza Mestoğlu sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.   Bahçeşehir Koleji’nde son durum:   Dejan Radonjic tarafından çalıştırılan Bahçeşehir Koleji’nin kadrosunda şu isimler yer alıyor:   Guardlar: Arca Tüloğlu, Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Tony Taylor, Philip Scrubb Forvetler: Axel Bouteille, Egehan Arna, Ali Yüceoral, Berkay Candan, Hadi Özdemir, Tyler Cavanaugh Pivotlar: Jerry Boutsiele, Ahmet Safa Yılmaz, Egemen Güven   Bahçeşehir Koleji, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı 17 maçta 7 galibiyet aldı. Rakibimiz, son olarak 20 Ocak Cumartesi günü konuk olduğu Aliağa Petkimspor’a 76-61 yenildi. Bahçeşehir Koleji’nde Axel Bouteille 17, Philip Scrubb 14 sayı üretti.   Bahçeşehir, bu sezon ülkemizi Fiba Europe Cup’ta temsil ediyor. Rakip, son olarak 24 Ocak Çarşamba günü Legia Varşova takımına konuk oldu ve mücadeleyi 66-77 kazandı. Bahçeşehir’de Tyler Cavanaugh 20, Jerry Boutsiele ve Phil Scrubb 14’er sayı buldu.   Takım İstatistikleri (Bahçeşehir Koleji - Fenerbahçe Beko):   Toplam sayı: 87.47 – 89.41 2 sayı: %55.98 - %58.96 3 sayı: %39.91 - %38.97 Serbest atış: %77.64 - %79.79 Ribaund: 30.18 – 33.88 Asist: 20.12 – 22.18 Top çalma: 5.00 – 7.71 Top kaybı: 11.29 – 11.29 Blok: 1.29 – 2.82   İstatistik Liderleri (Bahçeşehir Koleji - Fenerbahçe Beko):   Sayı: Axel Bouteille 17.06 - Johnathan Motley 16.00 Ribaund: Jerry Boutsiele 9.59 - Georgios Papagiannis 6.83 Asist: Tony Taylor 5.40 - Nick Calathes 5.88 Top çalma: Egehan Arna 1.00 - Yam Madar 1.70 Blok: Jerry Boutsiele 0.65 - Georgios Papagiannis 1.83   Geçmiş karşılaşmalar:   İki takım arasında 2023-24 sezonu üçüncü haftasında oynanan müsabakayı Fenerbahçe Beko 113-98 kazanmıştı. Takımımızda Johnathan Motley 25, Tarık Biberovic 17 sayı üretti. Bahçeşehir Koleji’nde ise Philip Scrubb 26 sayı buldu.

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde 29 Ekim coşkusu Haber

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde 29 Ekim coşkusu

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) -  Bahçeşehir Koleji'nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı etkinlikler kapsamında bugün büyük kutlamalar gerçekleştirildi. Bahçeşehir'in Adana Kampüsü'ndeki kutlamalar ise renkli görüntülere sahne oldu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti. Gazi Mustafa Kemal'in parçalanmış ve yokluk içindeki bir imparatorluktan, tüm dünyanın saygı duyduğu çağdaş bir devletin temellerini atarak  ilan ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümü bugün törenlerle kutlandı. Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde düzenlen tören de renkli görüntülere sahne oldu. Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü yöneticileri ve eğitim kadrosunda yer alan öğretmenlerin 100. Yıla özel hazırladığı kutlamaya, veliler de yoğun katılım sağladı. Kampüs Müdürü Önder Mercan'lı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgüce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetimini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin, sınıfın ya da cemaatlerin eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemizde büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulusal olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiştir.  Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkaraplarını koruyup kollamak ve Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda yürümektir.  Bahçeşehir Koleji olarak kuruluğumuz günden bu yana eğitim yolculuğumuzda Atatürk'ün ilkelerinden ilham aldık ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma vizyonundan asla vazgeçmedik. Bu anlayışla eğitim ve bilimin yolundan ayrılmadan çocuklarımıza ülkemize daha iyi bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet." Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan tişörtleri giyen öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet şarkıları söyledi. 

Cumhuriyet çocuklarının “100 yıllık 29 Ekim” coşkusu Haber

Cumhuriyet çocuklarının “100 yıllık 29 Ekim” coşkusu

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) -  Bahçeşehir Koleji'nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı etkinlikler gerçekleştirilmeye başladı. Bahçeşehir'in Adana Kampüsü yöneticilerinin hazırladığı kutlama programları kapsamında M1 Alışveriş Merkezinde yapılan gösteri, büyük beğeni topladı. Türkiye'yi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı sardı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yılı için tüm yurtta tören ve etkinlikler devam ederken, millî bayramlarda unutulmaz etkinlikler gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji de, bu coşkuya yakışır hazırlıklar yaptı. Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü yöneticileri ve eğitim kadrosunda yer alan öğretmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için bu kapsamda hazırladığı etkinliklerin ilki M1 Alışveriş Merkezinde gerçekleştirildi. Okul Müdürü Önder Mercanlı ve öğretmenlerin katılımıyla alışveriş merkezinde Türk bayraklarıyla bando geçidi yapan öğrencilerin gösterisi, büyük bir ilgiyle izlendi. Geçit töreni sonunda "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun" pankartı açan Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin bu gösterisini, alışveriş merkezi ziyaretçileri cep telefonlarıyla kayıt altına almayı ihmal etmedi. “Kurtuluş destanının gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” Kampüs Müdürü Önder Mercanlı, dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti'nin var olacağını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla aydınlanıyor. Gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir eğitim verir, ilim ve bilimle donatılan gençler yetiştirebilirsek, işte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyet düzeyine ulaşırız. Bahçeşehir Okulları olarak bizler de bu inançla Cumhuriyeti yaşatacak olan gençleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet." dedi.

Karneler dağıtıldı, tatil başladı Haber

Karneler dağıtıldı, tatil başladı

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) -  Ülke genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, bugün sona erdi. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlamış, birinci dönem ara tatili14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılmıştı. 6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem ise bugün karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. Okullarda düzenlenen törenlerde ülke genelinde 19 milyonun üzerinde öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmak üzere uzun bir tatil dönemine girdi. Adana’da da eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 1434 okulda 517 bin 728 öğrenci karnelerini aldı. Tüm okullarda olduğu gibi Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde de karnelerini üstün başarı göstererek takdir ve teşekkür belgeleriyle taçlandıran öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Adana Valisi Elban karne dağıttı Adana Valisi Süleyman Elban, Evliya Çelebi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Vali Elban, burada yaptığı konuşmada, deprem felaketine dikkat çekerek, “Bu yıl ki deprem felaketinden kaynaklanan olumsuzluklara rağmen, Bakanlığımızın gayret ve destekleri, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve personellerimiz çabasıyla, bir eğitim ve öğretim yılını tamamlandık.” dedi. Müfredatın tam olarak uygulandığını vurgulayan Vali Elban, “Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatında herhangi bir eksiklik yaşamamaları için müfredat konusunda ciddi bir gayret sarf edildi. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız. Önümüzde yavrularımız için 3 ay, öğretmenlerimiz için de 2 aylık bir tatil dönemi var. Gerçekten hepsi deprem bölgelerinde psikolojik ve fiziki olarak çok yıprandılar. Bu tatil dönemini iyi değerlendirip, ruhen ve fiziken kendilerini yeni eğitim yılına hazırlamalarını diliyorum.” Karnelerini alarak tatile çıkan 19 milyonun üzerinde öğrenci, olası bir tarihe göre 11 Eylül 2023 tarihinde ders başı yapacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.