TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karalar

İLKHABER-Gazetesi - Karalar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karalar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KARALAR: ''Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla'' Haber

KARALAR: ''Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla''

Aydın Gökçeoğlu İLKHABER- Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ikinci tur seçim çalışmalarına devam ediyor. Bir televizyon kanalına konuk olan Karalar gazetecilerin sorularını cevapladı. Atatürk’ün mirasına sahip çıkan biziz Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’ne olmadık iftiralar atıldığını ve vatandaşların beynini yıkandığını iddia eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ‘’Hiç olmadık iftiralar attılar sosyal yardımların kaldırılacağını, camilerin kapatılacağını, Abdullah Öcalan’ın bırakılacağı gibi hiç olmayacak şeyler söylediler. Türkiye kolay kurulmadı terörle ilgili bir hassasiyeti var vatandaşın, dolayısıyla bundan etkilendi. Atatürk’ün mirasına sahip çıkan biziz. Bütün ulusal bayramları biz kutluyor en fazla önemi Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz veriyoruz. Bu yönümüzü kaybetmemek için herkesin dikkatli olması gerekiyor. Dolayısıyla ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum.  AFAD neden un dağıtıyor afet bölgesinde afet zamanında yardım etmek için var olan bir kurum seçim arifesinde neden un dağıtır. Bunları yapanların bize laf söyleme hakları yok. ‘’dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla Deprem bölgesinde oy oranının Ak Partiye yönelik artması ile ilgili açıklamalarda bulunan Karalar ‘’Urfa ve Muş çok incelenmesi gereken iller. Bazı illerde oy kullanma oranı düşük bunlar incelenmesi gereken iller. Hatay’da 50 binin üzerinde ölüm oranı var yaklaşık 300 bin insanın da Antakya’yı terk ettiği söyleniyor. Şimdi bu tabloda diğer seçimlerden çıkan sonuç gibi bir sonuç beklemek çok mümkün olmayacaktır. Bizim artık daha dikkatli olmamız gerekiyor. Sandık müşahitlerinin işlerini çok iyi yapması gerekiyor. Oy kullanmaya gelen insanın kimlik bilgileriyle uyuştuğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Feke tapan da çok fazla geçersiz oy çıktı. Yasalarda oyunuzu net bir şekilde belli ediyorsa mühür o oy geçerli sayılır fakat çok az taşan oyları bile geçersiz saymışlar. Akkapı Mahallesinde tamamı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olan 87 adet oy var. Burada çıkan sonuç Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla. Dolayısıyla gelecek seçimde tekrar aynı sorunların yaşamaması için bize büyük görev düşüyor. ’’ifadelerini kullandı. A haberde muhabirin oy kullanan Arap bir vatandaşa mikrofon uzatması ile ilgili konuşan Karalar ‘’Ne acı ki Türkçe bilmeyen insanlar bu ülkenin kaderini belirleyecek. Adam Türkçe bilmiyor benim geleceğim ile alakalı karar veriyor. ‘’dedi.

Karalar’dan yeni bir miting alanı sözü Haber

Karalar’dan yeni bir miting alanı sözü

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’ya yeni bir miting alanı yaptıracağı sözünü verdi. Millet İttifakı’nın Adana mitinginden konuşan Zeydan Karalar, meydanlara sığmayan vatandaşlar için yeni bir alana ihtiyaç olduğunu söyledi. Bunun için çalışma yapacağını dile getiren Karalar, “Erzurum’da saldırıya uğrayan Ekrem kardeşimize geçmiş olsun diyoruz. Adana görüyorum ki bu alana sığmıyor. Ahtım olsun 300-400 bin insanın sığacağı alan yapacağım. Yaşar Kemal’in dediği gibi insan bedeni kadar değil yüreği kadar evrende yer kaplar. Biz yürekli insanlarız bizleri korkutamazlar. Genel başkanımıza saldırdılar. Meral Hanıma saldırdılar. Şimdide Ekrem başkanımıza saldırdılar. Bizleri korkutamazlar” dedi. Türkiye’ye bahar getireceklerini işaret eden Karalar, “Adana’da bahar çok başkadır Narenciye portakal çiçek açar onları biz içimize çekeriz. İçimiz huzur bulur. Türkiye’ye öyle bir bahar gelecek ki, yüzüncü yılda 14 Mayıs’ta yine Türkiye’ye huzur gelecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bize bir söz verdi. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı yapacağımızın sözünü veriyoruz. Ne kadar zor tabloda bir belediye devraldığımı biliyorsunuz. Pandemi iki yıl, arkasından deprem, gelirin 4 katı borç vardı. 3 yılda belediyeyi hem borç ödeyen hem iş yapan hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Karalar, Yeni Dönemde Adana Hakkını Alacak Haber

Karalar, Yeni Dönemde Adana Hakkını Alacak

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaklaşan seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla kırsal ve merkez ilçelerde, mahallelerde, köylerde halkla buluşup sorunlarını ve talepleri alıp ve çözümler üretmeye çalışıyor. Karalar’ın ilk durağı Kozan oldu. Kozan’dan sonra Akıncılar, Kışla, Kürkçüler, Tellidere, Yenidoğan mahallelerine ziyaret gerçekleştirdi. Karalar, vatandaşlarla bir araya gelip dertleşerek, kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Karalar’ın ziyareti esnasında siyasiler, milletvekilleri, milletvekili adayları, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. BİZİM EKTİĞİMİZ FİDELER TUTTU Zeydan Karalar, ilk ziyaret yeri olan Kozan için çok önemsediklerini ve önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Karalar; “Kozanlı hemşehrilerim bizleri böyle coşkulu ve kalabalık karşıladıklarına, sevgiyle bağırlarına bastıklarına göre, bizim attığımız temeller görüldü ve bizim ektiğimiz fideler tuttu, yeşerdi. Kozan’ın ihtiyaçlarına göre; su, yol, altyapı hizmetleriyle ilgili önemli yatırımlar yaptık ve yapıyoruz. Yedigöze’den Kozan’a su getirecek projeyi yapmak da bize nasip olacak inşallah” dedi. Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını belirterek şunları söyledi; “Bütün olumsuzluklara rağmen, parayı doğru kullanma ve dürüst yönetim anlayışı sayesinde, 81 otobüs ve 120 iş makinesi alımını, 86 günde altgeçit yapımını ve daha başka birçok önemli hizmeti borçlanmadan yapar hale getirdik.” dedi. Zeydan Karalar, hem hizmet yaptıklarını hem de borç ödediklerini, 3 yılda bataktaki belediyeyi düze çıkardıklarını anlattı. Karalar, “Güney Kuşak Projesi çok önemli bir yol projesi ama 50 yıldır bitmedi, havalimanımızın kapatılmasını istemiyoruz, metronun ihtiyaç olan noktalara uzatılmasını istiyoruz. Adana’nın 20 yıldır hakkı yeniyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geliri 20 yıldır kendisinden daha küçük birçok şehirden az. Adana bu şehirlerin hepsinden, her açıdan daha büyük. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bunları aktardığımda, Millet İttifakı döneminde Adana’nın hakkını alacağını söyledi.” Halkın kime oy verip vermediğine bakmadan, eşit hizmet vereceklerini söylen Karalar, 8 Mayıs Pazartesi, saat 17’de, Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak olan ve Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş’ın katılacağı mitinge tüm Adanaları davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.