TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#muratsancak

İLKHABER-Gazetesi - muratsancak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, muratsancak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sancak: Avrupa’ya gidersek farklı bir planlamamız olacak Haber

Sancak: Avrupa’ya gidersek farklı bir planlamamız olacak

Serhat ŞANLI ADANA (İLKHABER) – Süper Lig’de sezonun bitimine iki hafta kalırken, Galatasaray geride kalan haftada şampiyonluğu ilan etti. Ayrıca Ümraniye ekibi ilk düşen ekip olurken, ikinci takım henüz belli olmadı. Bu sezon performansıyla dikkat çeken Adana Demirspor ligde 4. Olmayı garantilerken, merakla Türkiye Kupası sonucu bekliyor. Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanacak olan finalde sarı-lacivertlilerin kupayı almasını durumunda Adana Demirspor Avrupa kupalarında mücadele etme şansı bulacak. Bununla birlikte şimdiden gelecek sezon için hem Avrupa, hem de şampiyonluk hedefi planları yapan Adana Demirspor’da Kulüp Başkanı Murat Sancak, gelişmeler hakkında konuştu. Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye kupasını almasını istediklerini belirten Sancak, bunun için dua ettiklerini söyledi. Sancak, “Geldiğimiz noktada ilk 3 hedefimiz bitti artık. Beşiktaş yenilgisinden sonra 4. sıraya demir attık. Başakşehir'le aramızdaki farka da bakınca 4. sırayı garantilemiş olduk. Kalan maçları da kaybetsek yine 4.'yüz. Şimdi Fenerbahçe'ye dua ediyoruz. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı alırsa hayırlısıyla Konferans Ligi'ne gideceğiz. Alamazsa da yapacak bir şey yok ama inşallah alır diye dua ediyoruz." Dedi. FİNAL MAÇI 11 HAZİRAN Süper Lig’in tamamlanmasına son iki hafta kaldı. Adana Demirspor bu hafta sonu Cumartesi günü 19.00’da kendi evinde Başakşehir’i konuk edecek. Son hafta çında ise Çarşamba günü Ankaragücü deplasmanına çıkacak. Adana Demirspor tüm dikkatini kupa finaline dikti. Final maçı 11 Haziran tarihinde İzmir’de Gürsel Aksel stadında 20.45’te oynanacak. Kupayı Fenerbahçe’nin alması durumunda, Adana Demirspor Avrupa kupalarına katılma şansı elde edecek. SANCAK: AVRUPA’YA GİDERSEK FARKLI BİR TRANSFER PLANLAMAMIZ OLACAK Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak, önümüzdeki sezon için şimdiden transfer planlaması yapmaya başladıklarını söyledi. Çekirdek kadroyu koruduktan sonra 2-3 takviyeyle yola devam etmek istediklerini belirten Sancak, “Eğer Avrupa'ya gidersek farklı bir planlama olacak, gidemezsek farklı bir transfer politikamız olacak. Yıldız değil, ihtiyaç olan yerlere adam alacağız. Bize katkı sağlayacak isimleri alacağız. Marka ya da yıldız peşinde değiliz" sözlerine yer verdi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Teknik Direktör Vincenzo Montella hakkında da açıklama yapa Sancak, “Montella ile geçtiğimiz günlerde oturup konuştuk ve sezonu bitirdikten sonra görüşmeyi kararlaştırdık. Kalmazsa yurt dışına gidecektir diye tahmin ediyorum çünkü ailesini çok özlüyor. Kalmasını arzu ederiz. Kalırsa kalır, kalmazsa da dünyanın sonu değil" dedi. TARAFTARIMIZ MUHTEŞEM Taraftarlarının muhteşem olduğunu da belirten Sancak, “Taraftarımız muhteşem, tek kelimeyle muhteşem. Türkiye'de ilk 4 deniliyordu ama artık ilk 5 denilecektir diye düşünüyorum. Seyirci açısından bakıldığında, yapılan hareketlerle, gelen takımlara gösterilen misafirperverlikle adından söz ettirecekler. Her geçen gün her bakımdan daha da iyi olacağız inşallah” diye konuştu.

Başakşehir hazırlıkları sürüyor Haber

Başakşehir hazırlıkları sürüyor

Ahmet AKDENİZ ADANA (İLKHABER) – Adana Demirspor, Süper Lig’in 37. Hafta maçında karşılaşacağı Başakşehir maçı hazırlıklarına devam ediyor. Kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı maçı kazanmanın hesabını yapan mavi-lacivertliler, sezonu puan rekoruyla kapatmak istiyor. Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in 37.haftasında kendi evinde Başakşehir'i konuk edecek. Son olarak deplasmanda İstanbulspor'u 2-0'lık skorla mağlup eden Adana ekibi, 3 puanı almanın hesabını yapıyor. Başakşehir ekibi ise geçtiğimiz hafta BAY geçmişti. Adana Demirspor-Başakşehir karşılaşması 3 Haziran Cumartesi (YARIN) günü saat 19:00'da başlayacak. Maç hazırlıklarını sürdüren mavi-lacivertliler, Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde Adana Demirspor Tesisleri'nde dün yapılan idman, topla ısınma hareketleriyle ile başlayan antrenman, pas çalışması ile devam etti. Taktik çalışma ile antrenman son buldu. BAŞAKAŞEHİR MAÇ KADROSU MERAK EDLİYOR Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, İstanbulspor karşısında son maça göre 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürmüştü. Montella; İstanbulspor karşısında ilk 11'de oynayan isimlerden cezası bulunan Ertaç Özbir'in yanı sıra Cherif Ndiaye kadroda yer almazken, Belhanda, Stambouli ve Yusuf Sarı’yı ise yedekler arasında yer almıştı. Kaleye Goran Karacic, orta sahada Emre Akbaba ve Furkan Soyalp, kanatta Yusuf Erdoğan ve forvette Gulbrandsen’i  İstanbulspor karşısında ilk 11’de sahaya çıkarmıştı. Bununla beraber Başakaşehir karşısında ise nasıl bir kadro çıkaracağı merak ediliyor Süper Lig’de 34 maçta 66 puan toplayarak 4. sırada yer alan Adana Demirspor, Fenerbahçe’nin Türkiye Kupasını almasıyla Avrupa kupalarına katılma şansı elde edecek. Bu sezon iç sahada tam 17 maç kaybetmeyen mavi-lacivertliler, ayrı bir rekor elde etti. Başakşehir maçıyla evindeki son maçına çıkacak olan Adana ekibi, bu sezon kendi evinde sadece Beşiktaş’a kaybetti. Adana Demirspor, Süper Lig’de kendi evinde Sivasspor, Ümraniyespor, Trabzonspor, Fatih Karagümrük, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Hatayspor, Fraport Tav Antalyaspor, Gaziantep, Kasımpaşa, Kayserispor ve Corendon Alanya maçlarında galip gelirken, Galatasaray, Arabam.com Konya, Bitexen Giresunspor ve Fenerbahçe maçlarında ise beraberlik aldı. Bu sezon ligde sadece Beşiktaş’a kendi evinde kaybetti. Adana Demirspor, ligde 37. hafta kendi evinde Medipol Başakşehir ve son hafta maçında ise Ankaragücü deplasmanıyla sezonu bitirecek. MONTELLA: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İstanbulspor deplasmanında alınan galibiyet sonrası sosyal medya hesabından futbolcuları hakkında övgüyle bahsetti. Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kart ile birlikte bir maç cezası nedeniyle tribünden izleyen Montella, sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada, “Sizlerle gurur duyuyorum çocuklar” açıklamasına yer verdi.

Şimşek Montella ile devam etmek istiyor Haber

Şimşek Montella ile devam etmek istiyor

Funda BOZAN ADANA (İLKHABER) – Süper Lig’de geride kalan 33 kalan haftada 63 puan toplayan ve 4. Sırayı garantileyen Adana Demirspor, teknik direktör Vinceon Montella ile devam etmek istiyor. Bu sezon bambaşka bir kimliğe bürünen Adana Demirspor, Teknik Direktör Vincenzo Montella ile iyi bir grafik çiziyor. Tam 26 Yıl sonra 2020-2021 sezonunda TFF 1. Ligde şampiyon olarak Süper Lig hasretine son veren ve 2 sezondur Montella ile büyük başarılara imza atan Adana Demirspor, gelecek üç sezonda daha büyük hedeflere ulaşmak için tecrübeli hoca ile devam etmenin hesabını yapıyor. Geçtiğimiz sezon kıl payı kaçırdığı Avrupa hedefini bu sezon gerçekleştirmenin hesabını yapan mavi-lacivertli ekip, Montella ile bu sezon evinde tam 17 maç yenilgi yüzü görmedi. Adana Demirspor, Süper Lig’de kendi evinde Sivasspor, Ümraniyespor, Trabzonspor, Fatih Karagümrük, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Hatayspor, Fraport Tav Antalyaspor, Gaziantep, Kasımpaşa, Kayserispor ve Corendon Alanya maçlarında galip gelirken, Galatasaray, Arabam.com Konya, Bitexen Giresunspor ve Fenerbahçe maçlarında ise puanları paylaştı.  Son olarak geride kalan haftada ise Beşiktaş’a kaybederek yenilmezlik serisini sonlandırmış oldu. Gelecek sezonu planlamak için kolları sıvayan mavi-lacivertlilerin Vincenzo Montella ile masaya oturduğu spor camiasında konuşulurken, İtalyan teknik adamın hedefin büyümesi halinde göreve devam edeceği belirtiliyor. Adana ekibinin Montella’ya 3 yıllık yeni sözleşme önerdiği ve Kulüp Başkanı Murat Sancak’ın bizzat görüştüğü söylenenler arasında.. Ayrıca iki tarafın da büyük ölçüde anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Tüm bunlarla beraber sezon sonu itibariyle sözleşmesi sona eren futbolcularla da görüşmeler devam ediyor.

TFF Başkanı Büyükekşi’den Adana Demirspor’a ziyaret Haber

TFF Başkanı Büyükekşi’den Adana Demirspor’a ziyaret

Serhat ŞANLI Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi,  Adana Demirspor tesislerini ziyaret etti. Mersin’de düzenlenen 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' öncesi uçakla Adana’ya inen Mehmet Büyükekşi, beraberinde Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Stratejik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İdil Karademirlidağ Suher, 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin ile birlikte tesisleri dolaşıp Kulüp Başkanı Murat Sancak ile bir araya geldi.. Adana Demirspor Tesisleri’nde gazetecilere konuşan TFF Mehmet Büyükekşi, “Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırladığımız bir takım taslaklar var. Yabancı kuralı ile ilgili henüz netleşmiş bir durum yok. Amacımız Türk futbolunun ileriye gitmesi ve her yıl altyapıdan A takıma en az 2 oyuncunun çıkması. İnşallah hep beraber bir yol bulup bu işe çözüm bulacağız" dedi. Akademi Projesi Kapsamında Double Pass ile yapılan İşbirliği Protokolü hakkında da konuşan Büyükekşi, “2023-2024 sezonundan itibaren akademiyle ilgili bir kararımız var. Double Pass ile anlaştık. Bunun ilk aşamasında antrenörlerin eğitimini yaptırıyoruz. Her Süper Lig takımından 11 tane antrenörü, 1 yıl boyunca eğiteceğiz. Bu kapsamda 10'dan fazla takımı ziyaret ettik. Bugün de Adana Demirspor'u ziyaret ettik. Önce A takımın tesislerini daha sonra da altyapı tesislerini ziyaret ettik. Biz 31 Aralık 2024 yılına kadar altyapı tesisleri için süre verdik. Adana Demirspor, o süreden çok daha kısa zamanda bitireceklerini söylediler. Genelde altyapılarda kulüplerde 200-300 arası futbolcu oluyor. Adana Demirspor Kulübü Başkanı spor okullarında da 5 bin civarı futbolcu olduğunu söyledi" diye konuştu. Kulüplerin hem ekonomik olarak rahatlatmak, hem de genç yetenekleri bulup keşfetmek için kulüplerin altyapı olarak güçlenmesini sağlamak istediklerine de değinen Büyükekşi, “Yurt dışında Belçika ve Hollanda'da yaptığımız ziyaretlerde mutlaka takımlar altyapıya önem veriyor. Double Pass ile de beraber çalışan takımların hedefi aynı. Bizim de hem kulüplerimizi ekonomik olarak rahatlatmak hem de bu yetenekleri bulup keşfetmek için kulüplerimiz altyapı olarak güçlensin istedik. Bütün kulüplerimiz de bu konuya önem veriyorlar. İnşallah Double Pass eğitimleri bitene kadar buradaki tesisler de bitmiş olacak. Konu sadece eğitim değil, denetim de çok önemli. Biz de akademi yatırımları için gerek futbolcu transferlerinde, gerekse naklen yayınlara bir takım paylar ayırıp, altyapıya destek verilmesini sağlayacağız" dedi. MURAT SANCAK: ŞUANKİ DURUM İLE KULÜPLERİN AYAKTA DURMASI MÜMKÜN DEĞİL Ardından Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak tesisler hakkında bilgi verdi.  Sancak, “Bugün bu yerleri yapabilmek bir maliyet.  Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu çok güzel yurtlar yaptılar ancak önümüzdeki dönemde belediyeler ile işbirliği yapıp her mahalleye halı saha kurmak lazım. Çocukların orada gelişmesi lazım. Bunu da belediyeler ile yapabilirsin. Sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun bunun altından kalkabilecek imkanı yok. Şu andaki durumuyla kulüplerin ayakta durması mümkün değil. Sadece Türk futbolu 3 kulüp üzerinden dönmemeli. Anadolu kulüplerine destek vermeniz lazım bu da medyadan başlar. Onlar bizim güzide kulüplerimiz hatta ben de bir ara o 3 kulüpten birini tutuyordum ama biz değerimizi arttırmak istiyorsak bütün kulüplerimizi desteklememiz lazım. SÜREKLİ YABANCI GETİRİP OYNATMAK YETERLİ DEĞİL Biz 2 tane saha yaptık, bugünkü değeriyle 50 milyon TL. Adana Demirspor ligi dördüncü sırada bitirirse yayın geliri olarak 115 milyon TL. alacak. 115 milyon TL ile hem giderleri karşılayacaksın, hem futbolcuya para vereceksin, hem de altyapıya yatırım yapacaksın. Mümkün değil. Başkanımız gelirlerin arttırılması için çalışmalar yaptı. İnşallah o 500 milyon Dolarlık yayın gelirine ulaşırız tekrardan. Ayrıca sürekli yabancı getirip oynatmak yeterli değil. O nedenle altyapıdan en az 1-2 oyuncuyu A takıma alabilmeli. Önümüzdeki inşallah 5 yıllarda Türk futboluna katkılar sunacağız" açıklamasına yer verdi. Adana Demirspor kulüp Başkanı Murat Sancak, ziyaret sonrası TFF Mehmet Büyükekşi’ye 01 numaralı ve ismi yazılı forma takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.