TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerinde Adana'nın Seyhan İlçesi için Chp'den aday gösterilip seçilen Oya Tekin kimdir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP adayı Oya Tekin %41.51 oy oranı ile 158.116 oy alarak birinci sırada yer almıştır. Adana Seyhan Belediye Başkanı seçilen Oya Tekin Kimdir? İşte cevabı...

Oya Tekin 1966 yılında, Tarsus’ta esnaf- çiftçi bir baba ile ev kadını bir annenin 6 çocuğunun beşincisi olarak dünyaya geldi.
1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Celal Tekin ile evlendi. 3 erkek çocuk annesi. 1991 yılından bu yana Adana Barosuna bağlı serbest avukat olarak görev yapıyor. Çukurova Üniversitesi’nde Tıp tarihi ve deontoloji yüksek lisans programına başladı. Hukuk Bürosu’nda avukat ve yardımcı personel olarak 50 kişiye iş olanağı sağlıyor. 27 yıllık avukatlık mesleği boyunca, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu içerisinde yer aldı, baroda da çeşitli görevlerde bulundu. 2013 döneminde Adana Demokrat Avukatlar Grubu yönetiminde yer aldı ve bir süre başkanlığını yaptı.

2016 yılında, Adana Barosunun ilk kadın başkanı olmak için Demokrat Avukatlar Grubu’ndan baro başkanlığına aday oldu. Adana’da 1990 yılında kurulan ilk çevre derneği ÇETKO’nun yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Sosyal Haklar Derneği, Seyhan Kent Konseyi Hukuk, haklar ve yurttaşlık Enstitüsü üyesi olup,Kader yönetim kurulu ve Adana Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyesi. Adana Atlı Spor Kulübü ile Adana Yelken Kulübü’nün de üyesidir. 31 Mart 2024 itibariyle Seyhan Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

oya tekin

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.