SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana’da bayram sessizliği: Kurban Bayramı’nın 3. Gününde de sokaklar boş kaldı

Adana, bu yıl Kurban Bayramı’na alışılmışın dışında sakinlikle girdi. Şehrin merkezinde ve cadde sokaklarda üçüncü günde de gözle görülür bir durgunluk yaşanırken, sıcak hava ve tatil planları nedeniyle vatandaşlar ya evlerinde kaldı ya da şehir dışına çıktı. Bayram, Adana’da sakin ve sessiz geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2025 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2025 09:38
Muhabir: Gamze Pehlivan
Adana’da bayram sessizliği: Kurban Bayramı’nın 3. Gününde de sokaklar boş kaldı

Adana, bu yıl Kurban Bayramı’na alışılmışın dışında bir sessizlikle girdi. Bayramın ilk gününden itibaren şehir merkezinde gözlenen durgunluk, üçüncü günde de etkisini sürdürdü. Normalde bayram coşkusunun sokaklara taştığı kentte, bu yıl cadde ve sokaklar adeta sessizliğe büründü.

Özellikle sıcak havanın etkili olduğu kentte vatandaşların büyük kısmının ya memleketlerine ya da serin bölgelere gitmesiyle şehir merkezinde insan yoğunluğu oldukça azaldı. Sabah saatlerinde bile alışverişin kalbi sayılan çarşı ve meydanlar boş kalırken, bazı esnaflar iş yerlerini hiç açmadı.

adana

Sıcak hava etkili oldu

Adana’daki bu sessizliğin temel sebepleri arasında yüksek sıcaklıklar, erken yapılan kurban kesimleri, ve tatil için şehir dışına çıkanların fazlalığı yer alıyor. Vatandaşların bayramı aileleriyle sakin ortamlarda geçirmeyi tercih ettiği gözlemleniyor.

Sokaklar sessiz, parklar ve bahçeler tercih edildi

Kent merkezinde sessizlik hâkim olsa da, Merkez Park, Atatürk Parkı gibi yeşil alanlarda sınırlı da olsa ailelerin piknik yaptığı ve dinlendiği görüldü. Trafik yoğunluğu ise bayram günlerinin aksine oldukça düşük seyretti.

adana

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.