TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AOSB'ye Afet Koordinasyon Merkezi kazandırılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerle bölgenin lojistik üssü olarak önemli bir işlev üstlenen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, olası her türlü afete hazırlık oluşturmak amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi kazandırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:05
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
AOSB'ye Afet Koordinasyon Merkezi kazandırılıyor

Birden fazla fabrikanın ve işletmenin bir araya gelerek faaliyet gösterdiği, üretim ve ticaretin yoğunlaştığı organizse sanayi bölgelerinde, doğal afetler ve diğer acil durumlar önemli bir risk oluşturuyor. Afetler, tüm yerleşim alanlarında olduğu gibi organize sanayi bölgelerinde de can ve mal kayıplarına, üretimde ve ticarette aksaklıklara yol açıyor. Bu durum, hem OSB'lerdeki firmalara hem de ülke ekonomisine zarar verebiliyor.

Afetlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için OSB'lerde afet koordinasyon merkezlerinin kurulması büyük önem taşıyor. Bu merkezler, afet öncesi, sırası ve sonrasında acil durum yönetimi için gerekli koordinasyonu sağlayarak can ve mal güvenliğinin korunmasına, üretim ve ticaretin kesintisiz devam etmesine katkıda bulunuyor.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) de bu amaçla Afet Koordinasyon Merkezi kurulması konusunda çalışmalar yapılıyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, afetlerin oluşumunu engellemenin mümkün olamadığını ancak, can ve mal kayıplarının önlenmesinin alınacak tedbirlerle sağlanabileceğini, bu düşünceden hareketle bölgede Afet Koordinasyon Merkezi kurulması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Akpınar, geride bıraktığı acıları halen dinmeyen ve 11 ili etkileyen depremde kaybedilen canlara rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına sabır dileyerek, “Büyüklüğü ve etkilediği alan bakımından yer bilimi tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir deprem yaşadık. Kaybettiklerimizi getiremeyiz ama bu deprem bir kez daha göstermiştir ki afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Merkezin yaklaşık 70 milyon TL'ye malolacağı bildirildi.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.