TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Heyeti Antakya Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı: İtirazlarımız sürecek

CHP Heyeti Hatay'da seçim sonuçlarına ilişkin hukuksuzluk iddialarını dile getirerek, Antakya Seçim Kurulu önünde basın açıklaması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 14:32
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
CHP Heyeti Antakya Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı: İtirazlarımız sürecek

31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay'da CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ın seçimi 2. sırada tamamlamasının ardından, partinin seçim sonuçlarına itiraz ettiği biliniyordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan Başkanlığındaki CHP Heyeti, Antakya Seçim Kurulu önünde basın açıklaması düzenledi.

Hatay'daki seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk iddialarına dikkat çeken CHP'liler partinin hukuki mücadelesini sürdüreceklerini ve her bir oyun peşine düşeceklerini belirttiler.

gökçe gökçen basın açıklaması

Gökçe Gökçen'in açıklamalarından satır başları şöyle: 
 
"Baştan beri itirazlarımızı yapıyoruz. Maddi hataların düzeltilmesiyle birlikte fark 2535'e kadar gerilemiş durumda. Toplam geçersiz oy 38 bin 900 aradaki fark 2735.''

''Van'da halkımız sahip çıktı demokrasiye ve YSK sesimizi duydu, mazbatayı verdi. Van için gösterilen hassasiyeti, dayanışmayı, hukuka saygı duyulmasına isteyen vatandaşlarımıza çağrımız var. Hatay Atatürk'ün benim şahsi meselemdir dediği yerdir, geçen sene onlarca vatandaşımızı kaybettiğimiz yerdir. O yüzden Hatay başka yere benzemiyor. Bu seçim bir parti meselesi değildir''

Açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, seçim sonuçlarına yapılan itirazların sonucunda oy dağılımında değişiklikler yaşandığını belirtti. Başlangıçta 3 bin 890 olan farkın, maddi hataların düzeltilmesi sonucunda 2 bin 735'e kadar gerilediğini ifade etti. Ayrıca geçersiz yazılan oyların varlığına ve bu oyların gerekçelerinin yazılmamasına dikkat çekti. Bunun yanı sıra Samandağ'da yapılan itirazların İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini ve oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini ancak İl Seçim Kurulu'nun bu kararı durdurduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise Hatay'da gerçekleştirdikleri 4 günlük ziyarette, siyasal boyutun seçim günü sona ermesi gerektiğini vurguladı. Devlet organlarının, mülki idarenin ve bakanların seçime müdahale etmemesi gerektiğini belirtti ve il valisinin tarafsızlığını koruması gerektiğine dikkat çekti.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de itiraz süreciyle ilgili bilgi vererek, kesin olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Mehmet Öntürk'ün kazandığını hatırlattı.

FOTOĞRAF:AA

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.