TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Çukurova Meclisinde

Çukurova Belediyesi Meclis oturumunu basan bir grup kadın ellerinde döviz ve pankartlarla temsilde eşitlik istedi. Kadınlar çoğunluğu erkeklerden oluşan meclis üyelerine dönerek, “Bu koltukların yarısı bizim” sloganı attı. Bu sıradışı eylem karşısında şaşıran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, haklı mücadelelerinde kadınların yanında olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:36
Kaynak: İHA
Kadınlar Çukurova Meclisinde

Çukurova Belediye Meclisi sıradışı bir eyleme tanıklık etti. Meclis oturumu sürerken ellerinde dövizlerle sloganlar atarak bando eşliğinde salona giren bir grup kadın temsilde eşitlik istedi. Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü personeli, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve Akdeniz Kadınları Bando Grubu üyeleri olduğu bildirilen kadınlar bando eşliğinde seslerini duyurdular.

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu Çukurova Belediye Meclisinde sıralara dönerek “Bu koltukların yarısı bizim” şeklinde slogan atan kadınlar, temsilde eşitlik isteklerini dile getirdiler.

Kadınların sıradışı eylemi meclis üyeleri kadar oturumu yöneten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de şaşırttı. Kendisinin kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Çetin, “Birçok batılı ülkeden önce kadınlarımıza birçok hakkını veren ülkemizin kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Meclisi basın kadınlar Başkan Soner Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yine bando eşliğinde sloganlar atarak salondan ayrıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.