TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Farkındalık Paneli’ yapıldı

Seyhan Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü’yle Adana Soroptimist Kulübü ortaklığında ‘Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Farkındalık Paneli’ yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Farkındalık Paneli’ yapıldı

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Adana Soroptimist Kulübü ortaklığında gerçekleşen ‘Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Farkındalık Paneli’ne katılım yoğun oldu. Konunun uzmanları tarafından biliçlendirme amacıyla yapılan panelde, katılımcılara kanser konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Panele Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’da katıldı.

Prof.Dr. Merih Soylu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Aytekin Altıntaş ve Genel Cerrahi Uzmanı Tamer Çolakoğlu önemli uyarılarda bulundu.

Prof.Dr. Altıntaş ve Genel Cerrahi Uzmanı Çolakoğlu, kanserde erken teşhisin, düzenli kontrolün ve kanser belirtilerinin farkında olmanın öneminin altını çizdi.

PROF.DR. ALTINTAŞ: RAHİM AĞZI KANSERİ ÖNLENEBİLİR

Kanser türlerinden biri olan Rahim ağzı kanserinin belirtilerini anlatan Prof.Dr. Altıntaş, erken teşhisle kanser öncüsü lezyonların tedavi edilmesi durumunda kanserin gelişmesinin önlenebildiğini aktardı ve Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir kanser türü olduğunu bildirdi.

MEME KANSERİNE DİKKAT!

Kadınlarda en sık görülen kanser türünün Meme Kanseri olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tamer Çolakoğlu, “Meme kanserinin memede kitle, deride çekinti ve değişiklik, meme başında değişiklik ve memede akıntı gibi belirtileri olur” dedi. Prof.Dr. Çolakoğlu, meme kanserine yakalanma riskini azaltan unsurları ve dikkat edilmesi gereken şeyleri de katılımcılara söyledi.

Panelde sunumların ve bilgilendirmelerin ardından soru cevap kısmına geçildi. Katılımcıların aklına takılan ve merak ettikleri sorular uzman konuşmacılar tarafından cevaplandı. Son olarak da Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay panelistlere teşekkürlerini iletti ve günün anısına hediye takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.