TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinin 2024 yılı bütçeleri belirlendi

Adana’nın merkez ilçelerinin 2024 yılı tahmini bütçeleri belli oldu. İlçeler arasında en yüksek bütçe 3 milyar 650 Milyon TL ile Seyhan Belediyesi’nin oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinin 2024 yılı bütçeleri belirlendi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Çevre ilçelerin belirlenmesinin ardından dünde merkez Çukurova, Seyhan ve Yüreğir Belediyelerinin 2024 yılı tahmini bütçeleri belirlendi.

SEYHAN’IN BÜTÇESİ 3 MİLYAR 650 MİLYON TL

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre ; Seyhan Belediyesi tahmini bütçesi 3 milyar 650 Milyon TL oldu. Bütçe için mecliste oylama yapıldı. İsim okunarak yapılan oylamada Seyhan Belediyesi’nin gelirler bütçesi 3 milyar 300 milyon TL olarak tahmin edildi. Nakit karşılığı ile gösterilen 350 milyon ile bütçenin toplamı 3 milyar 650 Milyon TL oldu.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ
 Yapılan oylamalarda Seyhan Belediyesi’nin bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclisi başkanlık eden 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik ve CHP Grup Başkan Vekili Güngör Geçer, Seyhan Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AKAY TEŞEKKÜR ETTİ
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay bütçenin kabul edilmesinin ardından söz alarak, “2024 yılı  bütçemiz hayırlara vesile olsun. Gelirlerde sıkıntılar umarım yaşamayız. Geçmiş yıllarda bunu yaşadık. Umarım bu yıl yaşamayız” dedi. Bütçenin kabulüyle birlikte Akay tüm meclis üyelerini yemeğe davet etti.

YÜREĞİR’İN BÜTÇESİ 1 MİLYAR 825 MİLYON 980 BİN 100 TL
Yüreğir Belediyesi’nin 2024 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 825 milyon 980 bin 100 TL oldu. İsim okunarak yapılan oylamalarda bütçe oybirliğiyle kabul edildi. Yüreğir Belediyesi adına konuşan AK Partili Meclis üyesi Furkan Bozkurt tüm meclis üyelerine bütçelerinin kabul edilmesi nedeniyle teşekkür ederek, Millet Bahçesi’ne tüm meclis üyelerini yemeğe davet etti. 

ÇUKUROVA’NIN 2024 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 300 MİLYON TL

Son olarak ise Çukurova Belediyesi 2024 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Çukurova İlçesi’nin 2024 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 300 milyon TL olarak belirlendi. 50 milyon TL borçlanmanın da yer aldığı bütçe görüşmesinde isim okunarak yapılan oylamada bütçe oybirliğiyle kabul edildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, oylamanın ardından söz alarak meclis üyelerine hitaben, “Bütçemize koyduğunuz katkınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çetin’de tüm meclis üyelerini akşam yemeğine davet etti.  

DEMİRDAĞ’DAN BELEDİYELERE ÇAĞRI
Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ise, narenciye konusunu gündeme taşıdı.  Dalında kalan kalan narenciyeyle konusunda tüm belediyelere çağrıda bulunan Demirdağ, narenciyeler dalında kalacağına ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmasını istedi. Limon ve portakalların çöpe gitmesi yerine vatandaşlara verilmesinin daha doğru olacağını anlattı. 

GEÇER: NARENCİYE HEM BÖLGEMİZE, HEM DE İHRACATA KATKI KOYAN BİR ÜRÜNÜMÜZ
CHP Grubu adına konuşan Göngör Geçer’de, “Narenciye üreticileri son dönemde özellikle sıkıntılar yaşıyor. Narenciye hem bölgemize, hem de ihracata katkı koyan bir ürünümüz. Bunu tabiî ki belediyemizin kapasiteleri sınırlı olduğu için özellikle hükümet ayağının narenciye üreticilerine desteğini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.