TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz"

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana su zengini olan bir il olsa da kuraklıklar yaşanabildiğini belirterek, "Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 09:29
Kaynak: NİLGÜN TAZE
"Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz"

Bir süre önce göreve başlayan Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret Borsası yönetimini ziyaretinde, suyun önemine dikkati çekerek kuraklıklara karşı suyun korunması gereken noktada olduğunu söyledi.

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Adana’nın büyük bir tarım kenti olduğunu, kendilerinin de görevleri gereği tarımsal üretim planlaması içerisinde oldukları belirten Kökçüoğlu, "Adana'nın tarımsal üretim planlaması kapsamında hem bu işin sanayisinde olan, hem ticaretini yapan, hem de üreten insanların görüşlerini ve beklentilerini alarak çalışmalar yapacağız." dedi.

Suyun, tarımsal üretim aşamasındaki önemine değinen ve hiçbir kaynağın sınırsız olmadığının altını çizen Kökçüoğlu, şunları kaydetti:

"Adana su zengini olan bir il olsa da kuraklıklar yaşanabiliyor. Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz. 'Sudan ucuz' tabiri de bugün değişmiş durumda. Su, artık değerliliği ve zorunluluğu ifade etmektedir ve korunması gereken noktadadır. Artık suyu nasıl verimli kullanmalıyız, tasarruflu olmalıyız. Suyu korumaya çalışırken mevcut toprağı da koruma konusunda çaba göstermeliyiz."

Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz1

Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye genelinde verilen tarımsal desteklemeler, hibe programları, yatırımcılara yönelik desteklerin dışında, Adana kırsalında da İPART projelerinin olduğunu ifade etti.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de şöyle konuştu:

"Yıllardan beri her toplantıda tarımsal üretimde planlamanın önemine değiniyorum. Günümüzde artık geç kalınmış olsada bir an önce planlı üretime geçmek lazım. Çukurova tarımın en önemli merkezidir. Tarımda, hayvancılıkta ve bunlarla ilgili tüm konularda atılacak iyi adımlar Çukurova için önemli faydalar sağlayacaktır. Ayrıca ifade etmek isterim ki su hayattır. Kaynaklarımızın kıymetini bilmeli, her türlü tüketimde israfın önüne geçmeliyiz.”

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.