TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediye meclisinde Seyhan'daki toplu sözleşme görüşmeleri gündeme alındı

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda, Seyhan Belediyesi'nde devam eden TÜM BEL-SEN üyelerinin toplu sözleşme görüşmeleri tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:39
Kaynak: HIDIR YENİAY
Adana Büyükşehir Belediye meclisinde Seyhan'daki toplu sözleşme görüşmeleri gündeme alındı

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda Seyhan Belediyesinde devam eden Tüm Bel- Sen üyelerinin toplu sözleşme görüşmelerine AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı değindi. Avcı mecliste yaptığı konuşmasında, "Burada hakkını arayan çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, Seyhan Belediyesi’nde çalışan TÜM BEL- Sen üyesi Memurların haklarını aramak için eylem yaptığı konusuna büyükşehir belediyesi meclisinde değindi. Avcı, “Buradan Seyhan Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Bu tutumunuzdan vazgeçin. Bu haklar sizden önceki 2 CHP’li belediye tarafından uygulanmış ise ya bunların yaptığı hatalıdır ya da sizin yaptığınız hatalıdır. Burada hakkını arayan çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜM BEL Sen

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Bir takım basın organları tarafından bir hukuksuzluk olarak yansıtıldı sizlere. Sizlerde uyarıyorsunuz. Bunu şöyle sizlere açıklamak istiyorum. SDS konusunu biliyorsunuz. Bu konuyu bir takım belediyeler devlet memurlarından en yüksek artışı yüzde yüz 120 olarak belirlenen bu üst sınır var. Bu sınırı aşan belediyeler hakkında Sayıştay devreye giriyor.  Seyhan Belediyemizde yüzde 120 üst sınır  veren bir belediyedir” diyerek ifade etti.

“Memur arkadaşlarımız son derece mağduriyet içerisindeler”

Oya Tekin, “Olayın sebebi olanların gelip burada eleştiri yapmaları manidar. Ülkedeki ekonomik kriz ve enflasyon herkes tarafından bilinmektedir. Bu fiyatlardaki ön görülemez durum var. Aşılırsa zimmet çıkartılır. Biz yıllarca birlikte olduğumuz emekçi arkadaşlarımızla oturup masaya görüşme sağladık.  Ne yapabilir diye konuştuk. Ama burada öyle bir durum çıkıyor ki, memur arkadaşlarımız son derece mağduriyet içerisindeler. Çünkü yıllardır aldıkları bir rakam var ve buna göre hayatlarını planlamış durumdalar. Diğer taraftan yayınlanan Tasarruf Tedbirleri var. Yasalara dayanmayan, sadece tebliğ olarak gönderilen bir tasarruf tedbiri var. Eğer tartışma yapılacaksa, hukuka uygunluk tartışması yapılacaksa tasarruf tedbirleri üzerinden yapmak gerekiyor. Biz memur arkadaşlarımızla bu konuyu tartışmaya başladık.  Anlaşamayınca memur arkadaşlarımız bir eylemselliğe gittiler” dedi.

“Herkes haklı burada”

TÜM BEL Sen

Tekin, “Şunu da yine açık yüreklilikle söylüyorum. Onların ifadelerine, savunduklarına katılmasam da düşüncelerini söyle haklarını sonuna kadar yanında olduğum anlayışla, onların eylemlerini demokratik bir hak olarak destekledik. Ama ta ki bu belediye binasında ve iş saatlerinde yapılıncaya dek. Ondan önce mesai saatleri dışında yapılan eyleme bir şey demedik. Burada hem memurlar açısından, hem de memurlar açısından ön görülmez bir durum var. Herkes haklı burada” diyerek ifade etti.

"Bu bir mobing değildir. Hukuku uygulamaya davettir"

Gençlik kolları hakkında bu konuda söylenen ve yazılanların gerçeği yansıtmadığına değinen Oya  Tekin şunları söyledi: “İş saati içerisinde eylemin olması ve gürültü çıkması nedeniyle bir tartışma olmuştur. Ama bunun CHP gençlik kollarıyla bir ilgisi yoktur. Hizmet alımı için gelmiş arkadaşlar arasında çıkan bir tartışmadır. Eylemin iş saatinde, belediye binası içerisinde yapılması nedeniyle haklarında soruşturma başlatacağız. Bu bir mobing değildir. Hukuku uygulamaya davettir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.