TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran-İsrail savaşı sonrası gram ve çeyrek altın bugün ne kadar?

Yatırımcılar, Ortadoğu'daki tansiyonun altın fiyatlarına etkisini görmek için merakla bekliyor. İran ile İsrail arasındaki tansiyonun yükselmesiyle birlikte altın fiyatları, haftanın ilk gününde yükselişe geçti. İşte güncel altın kuru ve detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
İran-İsrail savaşı sonrası gram ve çeyrek altın bugün ne kadar?

İran ile İsrail arasındaki tansiyonun yükselmesiyle birlikte altın fiyatları, haftanın ilk gününde yükselişe geçti. Ons altın, güvenli liman talebiyle birlikte yüzde 0,54 artışla 2 bin 357 dolara yakın seyretti.

Gram altın fiyatları da ons altın ve Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilenerek 2.457 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 4.039 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

Altın fiyatlarındaki bu artışta Çin ekonomisine yönelik endişelerin de etkili olduğu belirtiliyor.

Önde gelen bankalardan Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti.

Altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor. Altın piyasalarındaki gelişmeler ve tahminler, yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor.

İran'ın İsrail'i Vurması Altın Piyasalarını Etkiliyor

Finansal analist İslam Memiş, İran'ın İsrail'e yapabileceği olası saldırıların altın piyasalarını nasıl etkileyeceğine dair önemli bir değerlendirme yaptı.

Memiş'e göre, İran-İsrail gerilimi, özellikle ons altın ve gram altın fiyatlarında belirgin bir yükselişe neden oluyor. Özellikle İran'ın İsrail'e saldırması veya fiziksel bir çatışma yaşanması durumunda altın fiyatlarının ciddi şekilde artabileceği öngörülüyor.

islam memiş

Ancak Memiş, yatırımcılara panik yapmamaları ve birikimlerine sahip çıkmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Ona göre, İran-İsrail gerilimi olsa da olmasa da altın için bu yıl hedeflenen fiyatlar belli. İran'ın saldırması durumunda ons altında 3.000 dolar, saldırmaması durumunda ise 2.200 dolarlık fiyatlar öngörülüyor.

Memiş'in değerlendirmelerine göre, altın piyasalarında yaşanan dalgalanmaların ardından yatırımcılar kendilerine uygun pozisyonlar almalı ve panik yapmamalı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.