TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırsal nüfus azalıyor

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, kırsaldan şehre göçün yaşandığını belirterek, bunun önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kırsal nüfus azalıyor

Adana’da yaşanan depremlere rağmen kırsaldan kente göçler devam ediyor. İlçelerin nüfusu her yıl geriye doğru çekiliyor. Yaşanan bu durum yerel yöneticileri ve iktidarın gündeminde olmasına rağmen kırsaldan kaçışlar sürüyor. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ise Aladağ ilçesine dikkat çekerek ilçenin nüfusunda diğer ilçelerde olduğu gibi azalmalar meydana geldiğini belirtti.

AKGEDİK, ''KIRSALDA NÜFUS AZALIYOR''

Bu ilçelerden biride Aladağ ilçesi. Aladağ 15 bin nüfusa sahip. Ancak her geçen yıl ilçenin nüfusunda diğer ilçelerde olduğu gibi azalmalar meydana geliyor. Adana'nın yüzde 93’ü kent merkezlerinde yaşıyor. Sadece yüzde 7’si ise kırsalda yaşıyor. Yaşanan bu durum devam ederken, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, depreme rağmen bu durumun devam ettiğine dikkat çekti.

VATANDAŞ DEPREMİ UNUTMAYA BAŞLADI

Depremin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen insanların depremi unuttuklarını söyleyen Akgedik, “Vatandaş yavaş yavaş depremi unutmaya başladı. Çok büyük bir afet yaşadık. Bu afet ve eksiklerimizi gördük. Artık hangi yapının ne olduğunu, neyine bakmamız gerektiğini gördük aslında. Buna göre davranmamız lazım” dedi.

ALADAĞ’IN NÜFUSU AZALIYOR
 Aladağ’ın nüfusunun her geçen yıl azaldığını anlatan Akgedik, “Kırsaldan kentlere geçiş yaşanıyor. Hakikaten biz 15 bin nüfusu bir ilçeyiz. Her yıl da bizim bir nüfusumuz azalıyor. Türkiye'de Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 25’i kent merkezlerinde yaşıyordu. Yüzde 75’i kırsalda yaşıyordu. Şu anda yüzde 80’i kent merkezlerinde yüzde 20’si kırsalda yaşıyor” diye konuştu.

ADANA’NIN NÜFUSUNUN YÜZDE 7’Sİ KIRSALDA
Adana’nın nüfusunun yüzde 7’sinin kırsalda yaşadığını dile getiren Akgedik, “Adana'da bu oran nedir? Adana'nın yüzde 93’ü kent merkezlerinde yaşıyor. Sadece yüzde 7’si kırsalda yaşıyor. Bunun bir şekilde durdurulması lazım. Artık ilçelere artık ulaşım da kolay. Her türlü imkan var ama şehir özentisinden insanları kurtarmak lazım” şeklinde konuştu.

KIRSALA DÖNÜŞÜ TEŞVİK ETMEK LAZIM

Nüfusun geri kırsala dönmesini teşvik etmek gerektiğini vurgulayan Akgedik, “Biraz da geriye dönüşü teşvik etmek lazım. Biz de bunun için gayret ediyoruz. Böyle farklı farklı projeler yapmaya çalışıyoruz. Gençleri orada tutmak için ama çok da başarılı olduğumuz söylenemez. İnşallah bundan sonra ulusal politikalarla bu durumu değiştiririz” ifadelerini kullandı. 

  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.