TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor: İşte etkinlikler

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı "Geçmişten Geleceğe, Türkiye Yüzyılına" temasıyla özel etkinliklerle kutluyor. Eğitici bilim stantları, çocuk film gösterimleri, konserler ve ödül törenleri gibi birçok etkinlikle dolu kutlama programı heyecanla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor: İşte etkinlikler

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel etkinliklerle kutlamak için kapsamlı bir program hazırladı. "Geçmişten Geleceğe, Türkiye Yüzyılına" temasıyla düzenlenecek etkinlikler, çocukların ve ailelerinin katılımını sağlayarak bayram coşkusunu artırmayı amaçlıyor.

Programın ilk gününde, TBMM bahçesi "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği"ne dönüştürülerek eğitici ve eğlendirici bilim stantları açılacak. Rafadan Tayfa, Galaktik Tayfa gibi çocuk film gösterimleri, 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri, mapping, ışık ve lazer gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılacak "23 Nisan Ekspresi" adlı özel tren, çocuklara Cumhuriyet'in kuruluşundan geleceğe bir yolculuk deneyimi yaşatacak. Ayrıca, bando eşliğinde düzenlenecek kortej yürüyüşü ile Başkent Millet Bahçesi'ne geçilecek.

Etkinlikler kapsamında, Atatürk, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Çocuk Bayramı temalı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve aynı gün TBMM Genel Kurulu "Çocuk Özel Oturumu" ile toplanacak.

23 Nisan günü, Bakan Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret edecek. Bakan Tekin, ardından makam koltuğunu çocuklara devredecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bahçesi ise bu yıl ilk kez süslenerek çocuklar için özel olarak hazırlanacak. Müzikli aktiviteler, bilim ve sanat atölyeleri, geleneksel oyunlar ve şişme oyuncaklar gibi pek çok etkinlikle bahçe, renklenecek.

Ayrıca, 24 Nisan'da Birinci Meclis'te düzenlenecek etkinlikte, 115 çocuk, tarihi Birinci Meclis binasında 23 Nisan 1920'deki ilk oturumun ruhunu özel kıyafetlerle yeniden canlandıracak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Meclis Başkanlığına seçilen Sinop Mebusu Şerif Bey'in açılış konuşmaları yer alacak. Öğrenciler, öğleden sonra "2071 Meclis Oturumu"nda Türk milletinin tarihi serüvenini ve gelecek vizyonunu tartışacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.