TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mahmut Yılmaz

İLKHABER-Gazetesi - Mahmut Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mahmut Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ORKÖY destekleri katlanarak devam ediyor Haber

ORKÖY destekleri katlanarak devam ediyor

Serhat AKARSU ADANA (İLKHABER) - Adana'nın Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinde yaşayan 56 aileye, 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY desteği sağlandığı bildirildi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ORKÖY faaliyetleri kapsamında üretici köylülere 16 adet 4×4 traktör, 8 adet tomruk sürütücü ve 2 adet yangın tankeri, düzenlenen törenle teslim edildi.  Törene Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Kızıl, Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürü Güngör Köse, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Saimbeyli Orman İşletme Müdürü Ayhan Uyaroğlu, işletme şefleri ve köylüler katıldı. Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Ormanlarımızla birlikte orman köylülerimizi de korumak, ekonomik ve sosyal durumunu iyileştirmek görevlerimiz arasında.  Bugün burada bu amaçlar için desteklenen köylülerimize verilen traktör ve sürütücülerin teslimi için toplandık. Çalışan köylülerimize devlet olarak destek vermeye devam edeceğiz. Kazasız bol kazançlı çalışmalar temenni ediyorum" dedi. Krediden faydalan köylüler de tüketen değil üreten bireyler olmak istediklerini, ORKÖY desteklerinin alması ve ödemesi kolay olduğunu ve ekonomik geri dönüşünün hemen başladığını ifade ettiler. 2023 yılında Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü dahilindeki orman köylerinde yaşayan 56 aileye 10 milyon 500 bin TL ekonomik ve sosyal içerikli ORKÖY desteği sağlandığı kaydedildi.

Yüzde 20’lik hibe ve geri kalanı 5 ila yedi yıl vadeli faizsiz kredi Haber

Yüzde 20’lik hibe ve geri kalanı 5 ila yedi yıl vadeli faizsiz kredi

Ahmet Akdeniz ADANA (İLKHABER)-Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ORKÖY kredilerinin yüzde 20’sinin hibe olduğunu geri kalanının ise 5 ila 7 yıl arasındaki sürede faizsiz olarak geri ödendiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerine yönelik üretimi arttırma projelerinden biri olan Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi ile orman köylüleri desteklenmeye devam ediyor. Proje kapsamında köylülere kredi desteği sağlanıyor. Köylüleri rahatlatan proje halk tarafından tam not alıyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY faaliyetleri kapsamında üreten orman köylülerine maddi destekte bulunmaya devam etti.. Bu kapsamda 2023 yılında Kadirli Orman İşletme Müdürlüğün’de 108 aileye, 19 milyon TL kredi desteği sağlandı. Sumbas ilçesi dahilindeki orman köylerine üretim mekanizasyonu konusunda 11 adet 4×4 traktör düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Düzenlenen teslim törenine Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran ve Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz katıldı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yapılan desteklerin yüzde 20’sinin hibe olduğunu söyledi. Geri kalanının ise 5 ila 7 yıl arasında  faizsiz geri ödemesinin olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Orman Genel Müdürlüğü olarak kırsalda bulunan köylülerimizi desteklemeye devam etmekteyiz. Bu desteklerin yüzde 20'si hibe olup, 5-7 yılda faizsiz geri ödeme şeklindedir. Traktör alan köylülerimize hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun” dedi. Daha sonra traktör kredisi verilen vatandaşlara sertifikaları verildi.  Krediden faydalanan orman köylülerimiz, memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.