TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yerel Seçi̇mler

İLKHABER-Gazetesi - Yerel Seçi̇mler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yerel Seçi̇mler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şile'de yeni belediye yönetiminden şok açıklama: Borç 925 milyon TL! Haber

Şile'de yeni belediye yönetiminden şok açıklama: Borç 925 milyon TL!

31 Mart Yerel seçimlerinde Şile Belediye Başkanı seçilen Özgür Kabadayı, şeffaf, adil ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışının bir gereği olarak kamuoyu ile Şile Belediyesi’nin mevcut mali durumunu paylaştı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’denCHP’ye geçen Şile Belediyesi’nin yapılan incelemelerden sonra güncel borcu 925.244.128 TL olarak tespit edildi. Şile Belediye Başkanlığı’na asılan pankart ile kamuoyuna ilan edilen güncel borç durumunda yer alan bilgilere göre, belediye kasasında 39.964.499 TL bulunurken, toplam borç ise 925 Milyon TL’yi aştığı belirtildi. BELEDİYE BAŞKANLIK BİNASINA BORÇ LİSTESİ ASILDI Belediye binasına asılan pankartta, işçi SSK primleri, personel maaş ve SSK prim ve vergi borçları, SSK borçları, esnafa ödenmeyen borçlar, aylık elektrik borcu, vergi borçları gibi borçlar sıralandı. GÖZE BATAN RAKAMLAR Şile Belediyesi tarafından paylaşılan tabloda göze batan rakamlar dikkat çekiyor. 442 Milyon TL’lik rakam ile dış piyasa şirketlerine olan borçlar listenin en başında yer alıyor.Ayrıca 31 Mart öncesi ihalesi gerçekleşmiş ileri tarihli sözleşme bedelleri ise 199 Milyon TL, genel sokak aydınlatmaları için 18 Milyon TL’lik tutarlar tablonun en dikkat çekici detayları olarak kayıtlara geçti. BAŞKAN ÖZGÜR KABADAYI; “İNCELEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR” Belediyenin mevcut mali durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı; “Şeffaf, adil ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışımızın bir yansıması olarak 31 Mart 2024 tarihi itibariyle Şile Belediyesi’nin borç ve mevcut mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik. 2024 yılı içerisinde, son üç aylık dönem (Ocak-Şubat-Mart) incelendiğinde özellikle Mart ayı içerisinde Şile Belediyesi bünyesinde birçok usulsüzlük yönetimimiz tarafından tespit edildi. Gerçeklikle uyuşmayan son dakika faturalarına yasal itiraz süreçleri içerisinde gerekli itirazlar yapıldı. İncelemelerimizi belediyemize ait SİPAŞ ve Mercanköşk AŞ şirketlerimiz özelinde sürdürüyoruz. Belediye şirketlerimizin güncel mali durumlarını da kısa bir süre sonra ayrıca paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Yener AKP'nin 2, DEM Parti'nin 2, CHP'nin 1,  MHP'nin 1 itirazı kabul edildi! Haber

YSK Başkanı Yener AKP'nin 2, DEM Parti'nin 2, CHP'nin 1, MHP'nin 1 itirazı kabul edildi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek, yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlar hakkında bilgi verdi. Yener, AKP'nin 2, CHP'nin 1, DEM Parti'nin 2, MHP'nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini açıkladı. İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların karara bağlandığı toplantıda, bugün saat 14.00'te YSK bir araya geldi. Toplantıda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı itirazın yanı sıra diğer partilerden gelen itirazlar da ele alınacak. Olağanüstü itiraz süreci kapsamında siyasi partilerin 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar itirazda bulunabileceği belirtildi. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak. Partilerin sadece belediye başkanlıkları için değil, il, ilçe, belde belediyeleri için de yapacakları itirazlar karara bağlanacak. YSK BAŞKANI YENER: İTİRAZ SÜRECİ NORMAL SEYİRDE DEVAM EDİYOR Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, itiraz süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener, itiraz sürecinin normal seyirde devam ettiğini belirterek, 2019'daki itiraz süreciyle 2024'teki itiraz süreci arasında çok fazla bir fark olmadığını ifade etti. İllere göre farklılıklar olabileceğini söyleyen Yener, şu ana kadar sürecin normal seyrinde ilerlediğini vurguladı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yener, YSK'nin gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını belirtti. İtirazlara ilişkin verilen kararlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yener, AKP'nin 2, CHP'nin 1, DEM Parti'nin 2, MHP'nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini açıkladı. Yener, yapılan itirazlar arasında belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği gibi sıralamaya ilişkin itirazların da olduğunu belirtti. Ancak bu tür itirazların genellikle tüm ülkeyi ilgilendirmediği için detaylı bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. YENER: "2024, DÜNYADA SEÇİM YILI" YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, dünya genelinde 2024 yılının seçimler yılı olduğunu belirtti. Rusya'nın seçimini tamamladığını, ABD'deki seçimlerin devam ettiğini ve Güney Kore, Gürcistan, Venezüela gibi ülkelerde de seçimlerin gerçekleştiğini ifade eden Yener, 2024'ün dünya genelinde seçimler yılı olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Yener, yapılan itirazlar sonucunda seçimin yenileneceği yerlere de değindi. Buna göre, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne'de bir beldede ve Sivas'ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını açıkladı. Bugün YSK'nin önünde karara bağlanması beklenen 40 dosya olduğunu belirten Yener, olağanüstü itirazların devam ettiğini ve YSK'nin CHP'nin Hatay'a ilişkin itirazını da gündeme alacağını sözlerine ekledi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kış: Yerel seçimlerde demokrasi kazandı Haber

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kış: Yerel seçimlerde demokrasi kazandı

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kış, yerel seçimlerin olgun bir atmosfer içerisinde geçmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Demokrasinin kazandığı bir seçimin geride bırakıldığını, Türkiye’nin artık ekonomi, demokrasi, insan hakları temelli yeni bir sürece girmesi gerektiğini kaydeden Hüseyin Kış, “Adana ve Mersinli hemşerilerimiz de demokrasinin gereği olarak sandığa gitti ve büyük bir olgunlukla oylarını kullandı. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de ise Vahap Seçer, ikinci kez Büyükşehir için halkımızdan onay aldı. Geçmiş 5 yılda önemli hizmetler sunan iki başkanımızı da kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. KIŞ: “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA DA GÖREVLER DÜŞÜYOR” İstanbul gibi bir dünya kentinde yeniden ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nu ve Başkent Ankara’da yine Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş ile tüm Türkiye’de göreve gelen büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarını da kutlayan, kentlerin gelişimi için iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına da görevler düştüğünü anımsatan Hüseyin Kış, “Yerel seçimler demokrasinin temel unsurlarından biridir. Kısa bir süre içerisinde mazbatalarını alarak görevlerine başlayacak tüm belediye başkanlarını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Milletimiz vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başlarına giden halkımıza teşekkür ediyoruz. Üzücü birkaç olay dışında Türkiye genelinde dostluk rüzgarlarıyla sona eren yerel seçimler ileriye yönelik umutlarımızı tazelemiştir” dedi. BAŞARILAR DİLEDİ Adana ve Mersin’in Türkiye için önemine de işaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “İki kentimiz de ülkemiz için stratejik öneme sahiptir. Gerek tarım, enerji, sanayi ve turizm gerekse sağlık ve hizmet sektörü olarak öne çıkan komşu iki kentin başta Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere tüm ilçe belediyelerine de bundan sonraki süreçte büyük görevler düşüyor. Birbirleriyle uyumlu çalışmaları halkımızın lehine bir durum oluşturacaktır. Belediye başkanlarımızın halkımızın istek ve taleplerinin yanı sıra Valilikler ve üniversiteler başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etmelerini önemsiyoruz. Belediyelerin birincil görevi vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamaktır. Bu uğurda iletişim kanallarını açık tutacaklarına olan inancımı yineliyor, tüm belediye başkanlarımıza üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

YSK, oyların geçerli ve geçersiz sayılacağı kuralları açıkladı: Oy kullanırken bunlara dikkat! Haber

YSK, oyların geçerli ve geçersiz sayılacağı kuralları açıkladı: Oy kullanırken bunlara dikkat!

Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçimler öncesinde sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu seçimlerde oyların hangi durumda geçerli, hangi durumda geçersiz sayılacağına dair kuralları belirledi. YSK'nın belirlediği kurallara göre, oy pusulalarının geçerli veya geçersiz sayılmasını belirleyen bazı önemli hususlar bulunmaktadır: Biçim ve Renk Uyumsuzluğu: Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, arkasında sandık kurulu mührü ve Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır. Birden Fazla Alanın İşaretlenmesi: Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına mühür basılmış oy pusulaları geçersiz kabul edilir. Tercih veya Evet Mührü Taşması: Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış "tercih" veya "evet" mührü basılan oy pusulaları geçersiz sayılır. Seçim Çevresi Uyumsuzluğu: Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları geçersizdir. Karalanmış veya İşaretlenmiş Pusulalar: Karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş oy pusulaları geçersiz sayılır. Bu kurallar, seçim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla belirlenmiştir. Seçmenlerin bu kurallara dikkat etmeleri önemlidir. OY PUSULALARINI GEÇERSİZ KILAN DURUMLAR Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, arkasında sandık kurulu mührü ve Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulaları. Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına mühür basılmış oy pusulaları. Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış "tercih" veya "evet" mührü basılan oy pusulaları. Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları. "Tercih" veya "evet" mührü dışında herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış, karalanmış oy pusulaları. Pusulada yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları. Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş oy pusulaları. Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış oy pusulaları. Hiçbir yerine "evet" ya da "tercih" mührü basılmamış oy pusulaları.

Cumhur İttifakı Adayları Sarıçam’da seçim çalışmalarına hız verdi Haber

Cumhur İttifakı Adayları Sarıçam’da seçim çalışmalarına hız verdi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarına hız veren Cumhur İttifakı adayları, hafta sonunda Sarıçam’a adeta çıkarma yaptı. Cumhur İttifakı Adana Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ’ ve geçmiş dönem T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ında eşlik ettiği ziyaretlerin ardından gerçekleştirilen seçim ofisi açılışı Cumhur İttifakının adeta gövde gösterisine dönüştü. İlçenin dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ’ın Elif Su Uludağ Caddesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerine, Cumhur İttifakı Adana Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Yönetimi, Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve geçmiş dönem T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ta eşlik etti. Ziyaretlerde vatandaşlarla yakından ilgilenen ve onlarla bir süre sohbet eden Başkan Uludağ ve beraberindekiler daha sonra Sarıçam İlçesi Yürekli ve Dağcı Mahallelerinde Seçim Koordinasyon Merkezlerinin (SİM) açılışına katıldı. Her iki açılışta da vatandaşlar tarafından meşale gösterileri ile kurbanlar kesilerek ve davul zurna eşliğinde karşılanan adaylara burada da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışta bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, göreve geldikleri ilk günden itibaren, oy kaygısı gütmeden ilçenin her noktasına eşit hizmet anlayışı ile hizmet götürdüklerini belirtti. Başkan Uludağ konuşmasında, her geçen gün gelişen ve değişen vizyonu ile Adana'nın parlayan yıldızı olmayı hak eden Sarıçam İlçesi için “Sen, ben, o yok. Biz varız.” Anlayışından yola çıkarak, geleceğin Sarıçamını inşaa etmek istediklerini söyledi. ULUDAĞ: ‘SEN, BEN, O YOK. BİZ VARIZ” Başkan Uludağ konuşmasında “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin her noktasına, merkezden kırsala her zaman eşit hizmet götürdük. Yaptığımız bu hizmetlerde oy kaygısı gütmeden, ‘Sen, ben, o yok. Biz varız.’ Anlayışımızla ayırmadan ayrıştırmadan birliğimizin gücü ile çalıştık” dedi. Başkan Bilal Uludağ konuşmasını şu sözlerle tamamladı “  İki dönemdir bizlere yoğun teveccüh gösteren değerli hemşehrilerime bu teveccühleri ve destekleri için minnettarım. Sizler bizlere bugüne kadar hep destek oldunuz, bizlerde Cenab-ı Allah’a hamdolsun ki sizlere mahcup olmadık ve karşınıza, başımız dik, alnımız ak bir şekilde çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugünde sizlerden aldığımız bu destekle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında Adayımız Sayın Fatih Mehmet Kocaispir ve Sarıçam’da ise Adayınız olarak kendime desteklerinizi istiyorum. Biliyorum ki bugün buradan, Sarıçam’dan Cumhur İttifakına vereceğimiz güçlü destek, 31 Mart günü hem ilçemizde hem de Adana’da yeni bir başlangıcın miladı olacaktır” diye konuştu. Daha sonra Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve geçmiş dönem  Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ında birer konuşma yaptığı Seçim Koordinasyon Merkezlerinin (SİM) açılışı, kesilen kurdela töreni ile sona erdi.

Avrupa Konseyi seçimleri gözlemek üzere Türkiye'ye geliyor Haber

Avrupa Konseyi seçimleri gözlemek üzere Türkiye'ye geliyor

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerin gözlemlenmesi için Türkiye'ye gelecek Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi üyeleriyle online bir toplantı düzenledi. Toplantıda, 47 ülkeden 350 üye ile temsil edilen Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nde 18 belediye başkanının Türkiye'yi temsil ettiği vurgulandı. Doç. Dr. Palancıoğlu, toplantıda seçim hazırlıkları, kampanyalar ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Strazburg ile online olarak gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Konseyi üyelerinin seçimle ilgili sorularını yanıtladı ve seçim sürecinin nasıl işlediğini anlattı. PALANCIOĞLU: SEÇİMLERDE KADINLAR VE GENÇLER ETKİN BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLİYOR Gözlemcilerin, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasındaki süreçleri yakından takip edeceklerini belirten Başkan Palancıoğlu, seçimlere demokratik olarak yüzde 85'in üzerinde katılım olduğunu ve kadınların gençlerin etkin bir şekilde temsil edildiğini vurguladı. Türkiye'nin seçim süreci hakkında bilgi vererek, başarılı olan belediye başkanlarının ülkelerini en iyi şekilde temsil etmelerini diledi. Toplantının olumlu ve verimli geçtiğini belirten Başkan Palancıoğlu, 31 Mart seçimlerinin sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni etti. Avrupa Konseyi üyelerinin, seçim sürecini yakından izleyerek bir rapor hazırlayacakları belirtildi.

1 Nisan 2024: Okulların Tatil Olup Olmayacağı Belli Oldu mu? İşte Detaylar Haber

1 Nisan 2024: Okulların Tatil Olup Olmayacağı Belli Oldu mu? İşte Detaylar

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler, Türkiye genelinde yoğun bir ilgiyle beklenirken, seçim sonrası 1 Nisan 2024 Pazartesi gününe dair bir başka tartışma da başladı: Okullar tatil mi olacak? Özellikle geçmiş seçimlerde benzer durumlarda tatil edilen okullar, bu sefer de merak konusu oldu. Ancak, resmi bir açıklama henüz gelmediği için durum netlik kazanmadı. İşte, bu konuda bilinmesi gerekenler ve beklenen gelişmeler... SEÇİM SONRASI OKULLAR TATİL Mİ? 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler, Türkiye genelinde milyonlarca seçmeni sandık başına çekecek. Ancak, seçim sonrasında öğrenci ve velilerin merak ettiği konulardan biri de "1 Nisan’da okullar tatil mi?" sorusu oldu. Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2019 yerel seçimleri sonrasında okulların tatil edilmesi, bu konuyu gündeme getirdi. 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak, geçmiş dönemlerde benzer durumlarda Pazartesi günleri okulların tatil edildiği göz önüne alındığında, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edilmesi bekleniyor. Bu durumun altında yatan nedenlerden biri, oy verme işleminin akşam saatlerine kadar sürmesi ve sayım aşamasının uzun sürebilmesidir. Seçimin ardından, eğitim sürecinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için okulların bir gün tatil edilmesi gerekebilir. Ancak, belirtilmelidir ki, 1 Nisan resmi bir tatil günü değildir. Kamu kuruluşları, resmi tatil ilan edilmemesi halinde normal çalışma düzenlerine devam edeceklerdir. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir. Dolayısıyla, 1 Nisan'da tatil olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi henüz bulunmamaktadır. Veliler ve öğrenciler, resmi açıklamaları takip ederek bu konuda güncel bilgilere ulaşabilirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.