TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te maden ocağında göçük, ölü ve yaralılar var

Siirt’in Şirvan ilçesinde bakır madeni ocağında meydana gelen göçükte 3 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 04:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 13:20
Kaynak: İHA
Siirt’te maden ocağında göçük, ölü ve yaralılar var

Alınan bilgilere göre, Siirt’in Şirvan ilçesinde ki Maden Köyü’nde bulunan özel bir bakır madeninde göçük meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi.
Enkaz altından çıkartılan 3 kişi, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Zekai Can Calık ve Emre Gökduman hayatını kaybetmişti. Orhan Gültekin ise, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve ölü sayısı 3’e yükseldi.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde özel bir bakır madeninde 3 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, yaptığı açıklamada göçükte 1 işçi ve 2 mühendisin hayatını kaybettiğini, ekiplerin çalışmaları sonucunda 2 kişinin göçük altından çıkarıldığını söyledi. Yaralı işçilerin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Y.K., A.T. ve D.A. adlı şahıslar gözaltına alındı.

AW082448_06

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.