TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Belediye Başkanı Kadir Aydar Kimdir?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Adana'nın Ceyhan İlçesini kazanan CHP Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Kimdir? Ayrıntılar haberde.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
CHP Belediye Başkanı Kadir Aydar Kimdir?

Kadir Aydar, 6 Haziran 1988'de Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ceyhan'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi'nde Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı Bölümü ile Çukurova Üniversitesi'nde Yönetim Pazarlama ve Muhasebe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü ile tamamlamıştır.

Kadir Aydar, iş hayatına müteahhitlik şirketi kurarak adım atmıştır. Aynı zamanda Ceyhan Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ceyhan Genç İş Adamları Derneği İkinci Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

31 Mart 2019'da Ceyhan Belediye Başkanı seçildi. Ancak, Kadir Aydar'ın mazbatası 2020'nin Mart ayında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle iptal edimişti.

Politik kariyerine CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı göreviyle başlayan Aydar, 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde Ceyhan Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Kadir Aydar evlidir ve Ceyhan ilçesinde yaşamını sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.