Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşı düzenlemesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Programı'na katıldığı etkinlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sabit gelirli vatandaşların durumunu iyileştirmek adına, ekonomi programını bozmayacak şekilde maaş zammı düzenlemeleri yapılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2024 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşı düzenlemesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Programı'na katılan Erdoğan, sabit gelirli vatandaşların durumunu iyileştirmek amacıyla maaş zammı düzenlemeleri yapılacağını belirtti. En düşük emekli maaşının şu an 12 bin 500 lira (370 dolar), asgari ücretin ise 590 dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, geçmişte bu rakamların çok daha düşük olduğunu vurguladı.

Erdoğan, emekli maaşlarının ve asgari ücretin son yıllarda önemli bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Bugün en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira, yani 370 dolar. Asgari ücretin dolar bazında karşılığı ise 590 dolar" açıklamasında bulundu. Ayrıca, geçmişte en düşük emekli maaşının 66 lira, asgari ücretin ise 184 lira olduğunu hatırlatarak, bu rakamların o dönemdeki dolar karşılığının oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu arzu ettiğimiz seviyeye düşüremedik, ancak bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor" diyerek, sabit gelirlilerin durumlarını iyileştirmeye yönelik adımların atılacağını söyledi. Ayrıca, altın fiyatlarının yükselmesinin Türkiye ekonomisiyle doğrudan ilgili olmadığına dikkat çekti. Erdoğan, emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili çarpıtmalara karşı da açıklamalar yaptı ve “Dünyada en fazla ne yükseldiyse, onun üzerinden hesaplama yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.