TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Altaylı Gündüz Kuşağı Programları hakkında sert eleştirilerde bulundu

Gazeteci Fatih Altaylı “Ailemle dizi izleyemiyorum” diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e ithafen; “Peki sabah programlarını izleyebiliyor mu? Kocasına kızıp başkasıyla yatanlar, kayınpederinden çocuk yapanlar.'' diyerek gündüz kuşaklarını eleştirdi. 

Gazeteci Fatih Altaylı, günlük YouTube yayınlarında ekonomik verilere yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak, Türkiye'nin son açıklanan büyüme verilerini ele aldı.

Fatih Altaylı,''2011-2012 yıllarından daha mı zenginiz?"

Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyüme verilerini değerlendirirken kullandığı, "Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüye gidiyordu" ifadelerine değindi. Ancak Altaylı, bu sözlerin altını çizerek, "Madem ekonomi kötü değildi neden faiz artırdınız?, madem ekonomi iyiydi neden dünyanın dört yanını gezip yatırımcı arıyorsunuz?" sorularını yöneltti.

TÜFE ve ÜFE arasındaki makasa da değinen Altaylı, bu farkın olmayan bir büyüme rakamı oluşturduğunu iddia etti. Ayrıca dövizin baskılanmasıyla GSYH'nin 'yanlış kur üzerinden hesaplandığını' ve 'daha zengin gözüktüğünü' belirtti.

Altaylı, "2011-2012 yıllarından daha mı zenginiz?" diye sordu ve gelir adaletindeki uçuruma dikkat çekti. Büyüme rakamlarının propaganda malzemesi olarak kullanılmasının ters tepebileceğini belirtirken, insanların sıkıntıda olduğunun farkında olduğunu vurguladı.

Büyümeye dair yapılan değerlendirmesinde mültecilerin üretim gücüne de değinen Altaylı, üretimde yer alan mültecilerin, tüketim tarafında büyümeye dahil olmadığını ifade etti.

Oluşturulma Tarihi: 2 Mart 2024, Cumartesi 10:38
Güncellenme Tarihi: 2 Mart 2024, Cumartesi 10:38
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.