Adana Bayram namazı saati 2025: Adana’da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Adana ilçeleri Kurban Bayramı namaz vakitleri

2025 Kurban Bayramı’nda Adana ve ilçelerinde bayram namazı ne zaman kılınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı, Adana genelindeki namaz saatlerini açıkladı. İşte Adana’da bayram sabahı namaz vakitleri ve namazın kılınış şekli…

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2025 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2025 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
Adana Bayram namazı saati 2025: Adana’da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Adana ilçeleri Kurban Bayramı namaz vakitleri

Kurban Bayramı coşkusu Adana'da da yaşanırken, bayramın en önemli ibadetlerinden biri olan bayram namazı için saatler merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 Kurban Bayramı namazı vakitlerini il il olduğu gibi Adana özelinde de yayımladı. İki rekatlık bayram namazının ardından dualar edilecek ve kurban kesme ibadeti başlayacak.

ADANA'DA KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre, Adana il merkezinde Kurban Bayramı namazı 6 Haziran 2025 Cuma sabahı saat 05:52'de kılınacaktır.

ADANA İLÇELERİ KURBAN BAYRAMI NAMAZ VAKİTLERİ

Adana'nın merkez ilçelerinin yanı sıra diğer tüm ilçeleri için de bayram namazı saatleri Diyanet tarafından belirlendi. Adana'nın; Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık, İmamoğlu, Pozantı, Kozan, Feke, Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ olmak üzere 15 ilçesinin bayram namazı vakitlerini Diyanet paylaştı. Adana’nın ilçelerinde Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

ADANA İLÇE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Kurban Bayramı namazı, Müslümanların bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde Allah'a şükürlerini sundukları, dualar ettikleri önemli bir ibadettir. Namazın ardından kurban kesme ibadeti yerine getirilir ve bayramın manevi atmosferi yaşanmaya başlar.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? (ADIM ADIM ANLATIM)

Bayram namazı, cemaatle kılınan iki rekâtlık bir namazdır. Şu şekilde eda edilir:

Niyet: “Niyet ettim Allah rızası için bayram namazını kılmaya, uydum imama.”

1. İlk rekât:

Sübhaneke okunur

3 tekbir getirilir (eller kaldırılır)

Fatiha ve ardından bir sure okunur

2. İkinci rekât:

Fatiha ve bir sure okunur

Sonra yine 3 tekbir alınır

Ardından rükûya eğilinir ve namaz tamamlanır

3. Namaz sonrası hutbe: İmam, bayram hutbesi verir. Dinlemek sünnettir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.