TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda şiddeti önlemek için yasa hazırlığında

Son zamanlarda artan okul şiddeti olaylarına karşı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli adımlar. Bakanlık, eğitim çalışanlarına yönelik şiddette cezaların artırılmasını ve şiddet fiilinin tutuklama sebebi sayılmasını içeren bir yasa taslağı hazırlıyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda şiddeti önlemek için yasa hazırlığında

Milli Eğitim Bakanlığı, son zamanlarda artan okul şiddeti olaylarına karşı önemli bir adım atıyor. Bakan Yusuf Tekin, eğitim çalışanlarına yönelik şiddette öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırılmasının ve şiddet fiilinin doğrudan tutuklama sebebi sayılmasının öngörüldüğü bir yasa taslağı hazırladıklarını açıkladı.

Düzenlemenin içeriği netleşirken, öğretmen ve tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezaların iki katına çıkarılacağı belirtiliyor. Ayrıca, yönetici, öğretmen ve diğer personele karşı görevleri sırasında veya görevleri sebebiyle işlenen 'kasten yaralama’ suçu tutuklama sebebi sayılacak. Şiddet nedeniyle verilen hapis cezalarının ertelenmemesi ve özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de düzenlemeden etkilenmesi öngörülüyor.

Bakan Tekin, okullarda şiddetin önlenmesi için hazırlanan düzenlemenin en kısa sürede Meclis'e gönderileceğini belirtirken, eğitim sendikalarıyla yapılan görüşmelerin ardından bu konuda birlik mesajı verdi. Şiddete uğrayan eğitimcilerle ilgili farkındalığı artırmak için medyanın desteğine de ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Bakan Tekin'in açıklamalarıyla, eğitim camiasının şiddete karşı birlikte hareket etme kararlılığı gözler önüne serildi. Tasarı, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak ve çocukların ve öğretmenlerin güvenli eğitim ortamlarını sağlamaya yönelik önemli bir adım olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.