TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TL ile dış ticaret yaptığımız ülkelerin listesi açıklandı, listenin başında Almanya var

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yerel paralarla ticaret gerçekleştirilen ilk 10 ülkeyi açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:02
Kaynak: BÜLTEN
TL ile dış ticaret yaptığımız ülkelerin listesi açıklandı, listenin başında Almanya var

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna, Ticaret Bakanı Bolat yanıt verdi… Bakan Bolat’ın verdiği bilgiye göre Almanya, Fransa ve İspanya yerel paralarla dış ticaret gerçekleştirdiğimiz ilk 3 ülke oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanlığının 2024 yılına ait bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında, karşılıklı ülke paralarıyla TL kullanılarak ticaret yapılan ülkelerin açıklanmasını istedi. 

YEREL PARALARLA TİCARET YAPTIĞIMIZ 203 ÜLKE VAR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yerel paralarla dış ticaret gerçekleştiren Ocak-Eylül 2023 döneminde 203 ülke bulunduğunu belirtti.

ALMANYA İLE 70 MİLYON TL TUTARINDA DIŞ TİCARET HACMİMİZ OLUŞTU 
Ocak-Eylül dönemi dış ticaret hacmine göre ilk 10 ülkeyi açıklayan Bakan Ömer Bolat, ilk sırada 70 milyon 768 bin TL ile Almanya’nın bulunduğunu belirtti. 
Bu ülke ile geçtiğimiz yılın aynı döneminde 29 milyon 278 bin TL tutarında dış ticaret hacminin gerçekleştirildiğini anımsatan Bakan Bolat, yıllık artış oranının ise yüzde 141,7 olduğunu kaydetti. 

TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARET YAPTIĞI İLK 10 ÜLKE…

Ticaret Bakanı Ömer Bolak, yerel para ile ticaret yapılan ülkeler sıralamasında Almanya’yı Fransa, İspanya ve Rusya Federasyonunun takıp ettiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, İtalya, Irak, ABD ve Vietnam’ın da ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade etti. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.