TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Duyurdu: Eylem Tok ve oğlu için "Kırmızı Bülten" çıkarılıyor

İstanbul'da meydana gelen ATV kazasının ardından kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için Türkiye, Mısır ile işbirliği içinde. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sürecin başladığını duyurdu: "Kırmızı bülten çıkarıyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanı Duyurdu: Eylem Tok ve oğlu için "Kırmızı Bülten" çıkarılıyor

İstanbul'un Kemerburgaz bölgesinde yaşanan ATV kazasının ardından oğlunu kaçıran yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için Türkiye'de büyük bir adım atıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır makamlarıyla temas halinde olduklarını belirterek, sürecin başladığını duyurdu.

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında meydana gelmişti. Sarıyer'den 3 ATV aracıyla geziye çıkan bir grup, emniyet şeridinde durduktan sonra lüks bir cipin çarpması sonucu felakete uğramıştı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, diğerleri yaralanmıştı.

Kırmızı Bülten ile yakala kararı çıkarıldı

Olayın ardından kaçan sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok'un, oğlunu alarak Mısır'a kaçtığı ortaya çıkmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Başsavcılığı, anne-oğul hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Adalet Bakanı Tunç, Mısır makamlarıyla iletişim kurduklarını ve iade sürecini başlattıklarını açıkladı.

Bakan Tunç, "Hemen Cumhuriyet Başsavcılığımız olayın ilk anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Ve kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkarıldı. Ve Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı. Tabii Mısır ile adli yardımlaşma anlaşmamız da var. Suçluların iadesine ilişkin. Bu konuya ilişkin süreci yakınen takip ediyoruz." dedi.

Öte yandan, Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'u kaçırmasıyla ilgili olarak da Bakan Tunç, annenin suçlu kayırma suçundan soruşturulacağını belirtti: "Tabi ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da bir soruşturma söz konusu. Onunla ilgili de yine onunla beraber yurt dışına giden annesi de suçluyu kayırma suçu var Türk Ceza Kanunu'nda o anlamda onunla ilgili de süreç başladı."

eylem tok

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.