TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova'da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesi yüksek

Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden olan Adana’da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesinin yüksel olduğu belirtildi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sahil kesiminde ilk kez dönüme 550-600 kilo ürün alındığını ifade ederek, "Üreticiler ise biran önce alım fiyatının açıklanmasını beliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:43
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Çukurova'da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesi yüksek

Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden olan Adana’da hasadına başlanan buğdayda dane kalitesinin yüksel olduğu belirtildi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sahil kesiminde ilk kez dönüme 550-600 kilo ürün alındığını ifade ederek, "Üreticiler ise biran önce alım fiyatının açıklanmasını beliyor" dedi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, Adana’da başlanan turfanda buğday hasadının Karataş ve Yumurtalık'taki sahil kesimindeki tarlalarda devam ettiğini söyledi.

Sahil kesimlerindeki alanların kurak olmasına karşın geçmiş hasat dönemlerinde dönümde 200-350 kilo ürün alınan tarlalardan bu yıl 550-600 kilo ürün elde edildiğini belirten Doğan, "Bu yıl verim iyi. Dane kalitesi yüksek. İlerleyen günlerde hasat ovaya doğru sürecek. Adana’nın tamamında bu yıl çok iyi verim bekliyoruz" dedi.

Bu sezon kent genelinde 1 milyon 330 bin dekar alanda buğday ekildiğini dile getiren Doğan, toplam 1 milyon tona yakın rekolte beklediklerini kaydetti.

Doğan, ton başına 15 bin lira alım fiyatı beklediklerini, prim desteğinin ise ovada 1 TL, kıraç bölgelerde 2 TL  olmasını istediklerini ifade ederek, "Biran önce alım fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Lisanslı depolar bütün çiftçilerin ürünlerini alacak. Çiftçi arkadaşlarımız buğdayını ucuza satmasın. Buğday fiyatları açıklanınca ürünlerini lisanslı depolara çiftçi buğdayını döksün. Oradan alacağı elektronik ürün senediyle de buğdayının satışını TMO’ya yapabilir" diye konuştu.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.